Welkom bij de Andere van Duin Pagina


Heel Holland Bakt 2017


Vanaf zondag 3 september 2017 kun je de vernieuwde baktent, alle kandidaten en natuurlijk hun smakelijke baksels zien in het jubileumseizoen!
De eerste uitzending zie je om 21.00 uur op NPO 1. Daarna kun je elke zondag om 20.25 uur kijken naar NPO 1.

De presentatie van Heel Holland Bakt zal ook dit seizoen in handen zijn van André van Duin. Martine Bijl is nog niet hersteld van haar ziekte (hersenbloeding).
Weliswaar verbetert de gezondheid van Martine sinds haar hersenbloeding in september 2015, Maar dat gaat millimeter voor millimeter.

André van Duin: “Heel jammer dat het Martine dit jaar nog niet lukt om de presentatie weer op zich te nemen. In de hoop dat zij door deze verlenging van haar herstel weer helemaal de oude zal worden, zal ik Martine graag nog een seizoen vervangen.”

In Heel Holland Bakt gaan we op zoek naar Nederlands meest getalenteerde thuisbakker. Gedurende 8 weken nemen 10 gepassioneerde amateurbakkers het tegen elkaar op. Wie wordt de beste thuisbakker van Nederland? Onder toeziend oog van de professionele jury worden de bakfanaten getest op alle disciplines binnen de bakkerswereld; van meringue tot appeltaart, van brood tot hartige taart. De jury bestaat uit meester patissier Robčrt van Beckhoven en succesvol culinair publicist Janny van der Heijden. Alle creaties van de amateurbakkers worden door dit kritische en perfectionistische duo beoordeeld. André van Duin is in 2016 en 2017 steun en toeverlaat voor de bakkers in het vierde en vijfde seizoen. Hij neemt de honneurs waar voor Martine Bijl.

Heel Holland Bakt is een wedstrijd om de titel "beste thuisbakker van Nederland". Iedere aflevering heeft een thema. In elke aflevering voeren de kandidaten drie opdrachten uit:

1.Signatuuropdracht. Bij deze opdracht moeten de kandidaten een klassiek recept bakken, maar ze moeten hier hun eigen wending aan geven.
2.Technische opdracht. Hierbij krijgen de kandidaten een lijst met ingrediënten van een bepaald recept en moeten ze zien uit te vinden hoe het product dient te worden bereid. Deze opdracht wordt door de jury blind gejureerd.
3.Spektakelstuk. Bij deze opdracht maken de kandidaten een ingewikkelder product, waaraan ze eveneens een eigen draai moeten geven.

Er is iedere week een deelnemer die meesterbakker van de week is
En iedere week is er een deelnemer die naar huis moet.


De kandidaten
De vrouwen functioneel beheerder Marjolein (27), arts Vanessa (31), persoonlijk begeleider Ine (44), doktersassistente Corrie (49) en acquisitie-medewerkster Heidi (56).
De heren student Technische Bedrijfskunde Hans (22), hoofd klantenservice Gwenn (30), fysiotherapeut Maarten (32), ondernemer Rik (39) en werkzoekende Nico (62).


De jury

Janny van der Heijden
Janny van der Heijden schrijft al jaren vast voor diverse dagbladen en tijdschriften en was hoofdredactrice van het kookblad Tip Culinair. Daarnaast is ze bekend van de vele tientallen succesvolle kookboeken die ze heeft geschreven. Verder heeft ze gewerkt als samensteller en eindredacteur voor verschillende titels. Niet alleen op papier scoort Janny, ook op televisie doet ze het goed. Sinds 2013 fungeert de Haarlemse als jurylid in Heel Holland Bakt. Samen met Robčrt van Beckhoven beoordeelt ze de baksels van de deelnemers. In 2014 heeft ze de Nationale Eettest samengesteld en geschreven. Naast Heel Holland Bakt werkt ze ook regelmatig mee aan andere (culinaire) tv-programma's. Zo is ze regelmatig te gast in Tijd voor MAX. Door haar uiteenlopende kennis en smaak op het gebied van bakken én haar ervaring als beoordeelster van culinaire producten, is ze het ideale jurylid.


Robčrt van Beckhoven
Als geboren bakkerszoon wordt de liefde voor het vak Robčrt van Beckhoven met de paplepel ingegoten. Zijn ambitie is groot: al in 1980 sleept hij zijn eerste prijs in de wacht. Daarna gaat het snel: bijna alle internationale bakprijzen worden binnengesleept. Ondanks zijn internationale erkenning is hij nog steeds dezelfde bourgondische Brabander als vroeger. Je kunt hem nog regelmatig vinden in zijn eigen zaak in het Brabantse Oisterwijk. Verder staat hij regelmatig in de keuken van Tijd voor MAX. Als één van de twee meesterpatissiers die Nederland rijk is, weet Robčrt als geen ander wat bakken is. Deze erkenning is internationaal. Sinds oktober 2013 mag Robčrt zich ook Meester Boulanger noemen. Dat wil zeggen dat hij het ambacht brood bakken tot in de puntjes beheerst. Robčrt is dus Meester Patissier én Meester Boulanger, en dat is uniek in Nederland. Robčrt brengt zijn kennis graag over aan anderen. Met behulp van cursussen, brengt hij professionals en amateurbakkers de fijne kneepjes van het vak bij.


"Heel Holland Bakt" (Aflevering 1)
Uitzenddatum 3-9-2017
Het thema van deze week is Romantiek. Voor de technische opdracht makken de bakkers Chocolade zoenen.
2.703.000 kijkers (kdh 17,3 % - madl: 40,4)"Heel Holland Bakt" (Aflevering 2)
Uitzenddatum 10-9-2017
Het thema van deze week is Lekker. Voor de technische opdracht makken de bakkers Utechtse Sprits.
2.401.000 kijkers (kdh 15,3 % - madl: 33,7)"Heel Holland Bakt" (Aflevering 3)
Uitzenddatum 17-9-2017
Het thema van deze week is Cake. Voor de technische opdracht makken de bakkers Zwanensoezen.
2.267.000 kijkers (kdh 14,5 % - madl: 32,2)"Heel Holland Bakt" (Aflevering 4)
Uitzenddatum 24-9-2017
Het thema van deze week is Brood. Voor de technische opdracht makken de bakkers Tijgerbroodje.
2.797.000 kijkers (kdh 17,9 % - madl: 34,3)"Heel Holland Bakt" (Aflevering 5)
Uitzenddatum 1-10-2017
Het thema van deze week is Jubileum Voor de technische opdracht makken de bakkers Friesse oranjekoek.
2.607.000 kijkers (kdh 16,6 % - madl: 34,3)"Heel Holland Bakt" (Aflevering 6)
Uitzenddatum 8-10-2017
Het thema van deze week is Moeilijk. Voor de technische opdracht makken de bakkers Malakoffs
2.477.000 kijkers (kdh 15,8 % - madl: 32,1)"Heel Holland Bakt" (Aflevering 7)
Uitzenddatum 15-10-2017
Het thema van deze week is geen thema Voor de technische opdracht makken de bakkers Esterhazy
3.036.000 kijkers (kdh 19,4 % - madl: 40,8)"Heel Holland Bakt" (Aflevering 8)
Uitzenddatum 22-10-2017
De finale! Het thema van deze week is Lagen en voor de technische opdracht maken de bakkers een Kardinaaltaart.
3.441.000 kijkers (kdh 22,0 % - madl: 42,3)

Voor meer informatie over Heel holland bakt 2016 klik dan hier
Heel Holland baktVoor meer informatie over Smaakt naar meer klik dan hier
Smaakt naar meer