Welkom bij de Andere van Duin PaginaHotel de Botel
Een serie met Andre van Duin in de hoofdrol. Andre speelt hierin de rol van Koos Overwater
Deze serie werd door de Tros in 1976 uitgezonden.
7-delige comedy over het wel en wee in hotel Ruimzicht, Dit hotel (later Hotel de Botel genoemd) wordt gerund door de broers Bob en Koos Overwater gespeeld door Allard van der Scheer en André van Duin. Bob is de serieuze van de twee en Koos is de pechvogel. Het is dan ook niet verrassend dat de sullige Koos Overwater (samen met zijn hond Woef) degene is die zorgt voor de nodige verwarring en ongelukjes. De twee broers worden bijgestaan door twee vrouwen. Bob is getrouwd met Kitty (Ronny Bierman) en de sexy Suzanne (Corrie van Gorp) is het vriendinnetje van Koos.


Rolverdeling:
Koos Overwater - André van Duin
Bob Overwater - Allard van der Scheer
Kitty Overwater - Ronny Bierman
Suzanne - Corrie van Gorp

Productie Joop van den Ende
Regie Guus Verstraete jr.
ScenarioLawrie Wyman, George Evans
Camera Harry Pelle, Hans Essenberg, Flip Koopziek, Theo Joosten
Montage Lammert Barlo, Ben van Druyten
Muziek Ruud Bos
Opnameleiding Ton Bougonje
Licht Bert KlosWie kan mijn helpen met informatie over deze serie, namen van de afleveringen en/of wie heeft deze serie op video/dvd. stuur dan een emailAflevering 1 - uitgezonden op 8 oktober 1976
In Hotel Ruimzicht gaat alles Hoteldebotel
Door een, ik kan wel zeggen, zeeer gelukkig speling van het lot mogen koos overwater en zijn hond Woef, in hotel ruimzicht gaan werken. Dit hotel is van zijn broer Bob en zijn vrouw Kitty. Koos is erg blij met deze baan, alleen Bob is daar niet zo blij mee. Koos maakt Bob doodnerveus en hij wordt heel zenuwachtig van hem.

Hotelgasten: de heer Meyer (Paul Meyer)


Aflevering 2 - uitgezonden op 22 oktober 1976
De bruiloft van Astrid
Binnenkort de inhoud van deze Aflevering

Hotelgasten: Astrid, de bruid (Bruni Heinke), Bruidegom (Herman Ouwersloot), Tante Mary (Lies de Wind), Oom Karel (Ab Abspoel), Frederika (Elsa Leoni), Adolf (Herbert Joeks)


Aflevering 3 - uitgezonden op 5 november 1976
Slachtoffers van een havermout vakantie
Op het moment dat Koos Overwater zijn hond voorleest uit Maigret hoort hij dat hij door de havermoutzegels een weekje in een hotel naar keuze heeft gewonnen. Tot ergernis van zijn broer Bob kiest hij hun eigen hotel wat leidt tot verschillende ongelukken bij de hotelgasten. Eerst bij mevr. Willems, zij krijgt een bord hete havermoutpap over haar been. Koos, verkleed als duiker, excuseert zich bij meneer Willems en beschiet hem per ongeluk met een harpoen. Koos haalt bij het ontbijt een kuikentje uit zijn ei, dit tot genoegen van een gast (Paul Meyer). De dames Koedijk gaan met Koos een autotochtje maken en vatten kou. De andere gasten gaan zich bedreigd voelen. Kolonel van Waveren is gevallen in de badkamer, ook een foutje van Koos. Bob is kwaad en Kitty brengt hun thee wat niet te drinken is. De wastafel bij Koos is verstopt wat leidt tot een waterballet en Susanne ruimt alles op. Uiteindelijk nemen alle gasten gehavend afscheid. heer Meyer krijgt nog een koperen pot op zijn hoofd.


Hotelgasten - Theo Versteeg, Teddy Schaank, Frans Kokshoorn, Ellen de Thouars, Jaap Stobbe, M. Kohsiek, Willy Sibbelee, A. de Jong, Joop van den Donk, Paul Meyer, Ad Hooymans.


Aflevering 4 - uitgezonden op 19 november 1976
Affaire met vrouwen
De vakantie is voorbij, Koos moet weer gaan werken maar daar is niet iedereen blij mee, want de rampen stapelen zich weer op.

Hotelgasten: Hotelgast (Leontien Ceulemans), Hotelgast (Pieter lutz)


Aflevering 5 - uitgezonden op 3 december 1976
Aflevering naam onbekend
Binnenkort de inhoud van deze Aflevering

Hotelgasten Dr Keeman (Paul van Gorcum) Bedrijfsleider Alfrink (Bert van der Linden)


Aflevering 6 - uitgezonden op 17 december 1976
Aflevering naam onbekend
Bob Overwater bekijkt de zakelijke grafiek van het hotel en legt Kitty en Susanne uit waar het slecht ging door Koos zijn schuld. Het is bijna Kerstmis en Koos doet wat klusjes, hij maakt de trap en zakt er door, ook begroet hij zijn nieuwe tandenborstel. Bob wordt gek van hem. Koos en Susanne zetten de kerstboom op en Bob voelt zich al beter tot de lichtjes aan gaan en kortsluiting ontstaat. Als het licht weer aangaat gooit Bob de kerstboom er uit. Koos moet van Bob het herentoilet in kerstsfeer brengen. Hij speelt kwartet met de man in de spiegel en heeft problemen met de kraan en handdoekautomaat en dus met Bob. Als het kerstdiner begint blijkt het orkest niet te komen. Koos en Susanne treden op als Spaans danspaar. Als de familie Kerstmis viert en cadeaus uitpakt knipt Koos een cadeau uit de kerstboom en maakt weer kortsluiting. Alles is weer donker

Hotelgasten: geen


Aflevering 7A - uitgezonden op 31 december 1976
Aflevering naam onbekend
Er is een hoteldief. Koos had twee gasten verdacht en nu is meneer Meeuwsen de verdachte. Bob legt Koos de consequenties voor als hij het fout heeft. De geboeide meneer Meeuwsen blijkt onschuldig. Koos mag hem losmaken maar verliest het sleuteltje wat hij later terug vindt in de omslag van zijn broek. Bob wordt gek van hem. Susanne vraagt Koos of de hoteldief al is ingerekend omdat zij hoopt op de beloning die ze voor hun toekomstige hotel goed kunnen gebruiken. Bob zijn TV stoort volgens hem door de naaimachine van Kitty. Koos en Susanne praten over de beloning die ze goed kunnen gebruiken. Dan komt meneer De Bruin inschrijven voor een kamer. Kitty vertelt Bob een idee. Koos en Susanne mogen bij hun TV kijken om bioscoopgeld uit te sparen voor hun toekomstig hotel. Koos en Susanne kijken TV. Na een tv-storing hoort Koos iets over de hoteldief op het nieuws. Het signalement lijkt op meneer De Bruin. Koos belt de politie, die hem niet gelooft. Als De Bruin weggaat onderzoeken Koos en Susanne zijn kamer De Bruin komt eerder terug, zijn minnares neemt afscheid. Koos en Susanne moeten zich verstoppen. Als zij worden ontdekt komt inspecteur Leeuwenkamp binnen. De minnares van meneer De Bruin was mevrouw Leeuwenkamp. Koos helpt een nieuwe gast met zijn koffer, die openbreekt en vol geld zit. Dit is de hoteldief

Hotelgasten: Meneer Meeuwsen (Bert Dijkstra), Meneer de Bruin (Henk Molenberg) Rita (Henriëtte Tol) Inspecteur Leeuwenkamp (Tom van Beek) Nieuwslezer (Eugenie Herlaar) Directeur van een reclamebureau (Paul Meyer)Aflevering 7B - uitgezonden op 31 december 1976
Aflevering naam onbekend
Koos maakt een taart als Bob iemand een rondleiding geeft. Ze komen ook in de keuken waar al een ongelukje was met een zak meel, wat het einde betekent van de rondleiding. Koos krijgt zijn eigen taart in het gezicht. Bob vertelt Koos en Susanne dat het hotel moet sluiten omdat de zaken slecht gaan. Koos gaat de gasten die gereserveerd hebben afbellen zoals meneer Meyer die aanbiedt hen te helpen door een reclamespot te maken. Koos ziet zich al als ster. De cameraploeg is in Hotel de Botel en meneer Meyer bespreekt de opname met Bob en Koos. Opname reclamespot Hotel de Botel waarin eerst Koos en Susanne worden voorgesteld en daarna Bob en Kitty als pas getrouwd stel. Koos zorg weer voor verschillende ongelukken oa aan de balie met zijn vulpen, de slaapkamer met het opklapbed, achter de bar met zijn cocktail en Koos als kok.

Hotelgasten: de heer Meyer (Paul Meyer), Hotelgast (Sies Foletta)