Welkom bij de Andere van Duin PaginaHet Laatste nieuws van 2022

2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 |


Scrooge live
5-11-2022

Andre van Duin in Scrooge live 2022 van uit Dordrecht De cast van Scrooge Live is bekend! Onder anderen Paul Groot, Owen Schumacher, André van Duin en Angela Groothuizen zijn zondag 11 december 2022 te zien in het televisiespektakel. In Scrooge Live brengt een verrassende mix van bekende acteurs en zangers het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge, naar A Christmas Carol van Charles Dickens, tot leven. De ultieme aftrap van de kerstperiode, live vanuit Dordrecht. Ook deze editie wordt, in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp, aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland. Paul Groot kruipt dit jaar in de huid van de knorrepotterige vrek; Ebenezer Scrooge. Owen Schumacher is te zien als Frederique Holywell, Edwin Jonker als Jacob Marley, Maaike Martens als Bobbie Cratchit, Edo Brunner als Hugo – de man van Bobbie, Tineke Schouten als Geest van het Verleden, Angela Groothuizen als Geest van het Heden, André van Duin en Janny van der Heijden als illuster collectantenduo en Nadja Hüpscher als Mrs. Swindlebitch. Kaj van der Voort neemt de rol van jonge Scrooge op zich, Moïse Trustfull is Belle en Carrie ten Napel keert terug als verslaggever. De regie is in handen van David Grifhorst en Eric van Tijn heeft de muzikale leiding over Scrooge Live. De bekende operazangeres Maria Fiselier is frontvrouw van een uniek koor met carol singers. Het verhaal van Scrooge Live is gebaseerd op het welbekende Engelse kerstverhaal dat draait om de enorm gierige Ebenezer Scrooge, een bankier die enkel om geld geeft. De overleden compagnon van Scrooge probeert hem vanuit de geesteswereld tot inkeer te brengen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Het is een verhaal over tegenstellingen tussen arm en rijk, over vriendschap, liefde en familie. Door een sterrencast wordt Scrooge naar een bijzonder live en hedendaags televisiespektakel vertaald, op basis van een script dat is geschreven door Paul Groot en producent Mediawater. Een muzikale speelfilm met een eigentijdse twist vol nieuwe arrangementen van passende kerstnummers en internationale hits, opgevoerd tegen het schilderachtige decor van de historische binnenstad van Dordrecht. Scrooge Live is te zien op zondagavond 11 december 2022 rond 20.30 uur bij MAX op NPO 1

De Grote Kleine Treinencompetite
11-10-2022

Zaterdag 8 Oktober 2022 in De Grote Kleine Treinencompetite

Beroemde sprookjes staan op het programma met verplichte elementen: drie treinen tegelijkertijd op de baan en drie herkenbare momenten uit het sprookje visualiseren waar een trein langs of door rijdt. Beroemde sprookjes staan op het programma met als verplichte elementen: drie treinen tegelijkertijd op de baan en drie herkenbare momenten uit het sprookje visualiseren waar een trein langs of doorheen rijdt. Team Paars gaat voor Roodkapje, Team Groen wil graag Shrek op de treinbaan laten terugkomen en Team Geel heeft gekozen voor een mix van meerdere sprookjes. Voor deze drie teams is het de eerste keer dat ze een modelbaan in drie dagen moeten bouwen en de verschillen tussen de teams en hun werkwijze zijn groot: één team gaat naar huis.

Zaterdag 15-10-2022 - omroep MAX - NPO 1 - 20:30

De Grote Kleine Treinencompetite
11-10-2022

Kijkcijfers van Tijd voor Max (10-10-2022)
Kijkcijfers: 518.000 kijkers - Gem. kijkers 879.000 Tot. - kijkers(kdh 3,2 % - madl: 28.7)

Te gast: Patrick Bolder, André van Duin, Joyce van Diepen, Auke-Florian Hiemstra, Letty van der Geest, Robèrt van Beckhoven. Patrick Bolder over de raketaanvallen in Oekraïne.
Het tweede seizoen van de Grote Kleine Treinen Competitie is weer begonnen. Presentator André van Duin en jurylid Joyce van Diepen komen erover vertellen. Bioloog Auke-Florian Hiemstra over zijn kinderboek 'Perronpapegaaien & Krekelcriminelen: verhalen over dieren die in de stad te vinden zijn. Het is de Internationale Dag van de Mentale Gezondheid. Letty van der Geest schreef een boek over haar leven en over haar bijzondere psychiater meneer Veltman: 'Het leven is niet veel soeps'. Robèrt van Beckhoven staat in de keuken.

Tijd voorr Max
10-10-2022

Tijd voor Max (10-10-2022)
Te gast: Patrick Bolder, André van Duin, Joyce van Diepen, Auke-Florian Hiemstra, Letty van der Geest, Robèrt van Beckhoven. Patrick Bolder over de raketaanvallen in Oekraïne.
Het tweede seizoen van de Grote Kleine Treinen Competitie is weer begonnen. Presentator André van Duin en jurylid Joyce van Diepen komen erover vertellen. Bioloog Auke-Florian Hiemstra over zijn kinderboek 'Perronpapegaaien & Krekelcriminelen: verhalen over dieren die in de stad te vinden zijn. Het is de Internationale Dag van de Mentale Gezondheid. Letty van der Geest schreef een boek over haar leven en over haar bijzondere psychiater meneer Veltman: 'Het leven is niet veel soeps'. Robèrt van Beckhoven staat in de keuken.

De Grote Kleine Treinencompetite
7-10-2022

Zaterdag 8 Oktober 2022 De Grote Kleine Treinencompetite André van Duin gaat samen met juryleden Evan Daes en Joyce van Diepen op zoek naar de beste modelspoorbaanbouwers van Nederland. Team beige, blauw en oranje bijten het spits af. Ieder team heeft een beroemde treinreis uitgekozen om vervolgens met een modelspoorbaan van 3 bij 1,5 meter indruk te kunnen maken op de jury. NPO 1 - 20:30

trouwen
5-10-2022

André van Duin onthult vandaag in Story dat hij gaat trouwen met zijn nieuwe liefde Fernando Reyes. André en Fernando zijn inmiddels bijna een jaar bij elkaar. 'Het is allemaal nog pril,' zegt André. 'We hebben dit kortgeleden naar elkaar uitgesproken en over de invulling gaan we nog wel nadenken. Maar het gaat gebeuren.' De komiek was eerder getrouwd met Martin Elferink, die in januari 2020 overleed aan de gevolgen van kanker. Dat zette André aan het denken. 'Ik wil geen risico nemen. Stel dat mij wat gebeurt, dan wil ik dat Fernando goed verzorgd achterblijft.'

Dit zijn de genomineerden voor de Televizier-Ster Presentator 2022
15-9-2022

Dinsdag (13-9-2022) was André van Duin te gast zijn in De Avondshow met Arjen Lubach.
De genomineerden voor de Televizier-Ster Presentator 2022 alfabetische volgorde zijn:

André van Duin
Raven van Dorst
Tim Hofman

De Avondshow
14-9-2022


De Kijkcijfers van De Avondshow
797,000 Gem. kijkers 1.128.000 Tot. kijkers kdh 4,9 % - madl: 16,5)De Avondshow
14-9-2022

Dinsdag (13-9-2022) was André van Duin te gast zijn in De Avondshow met Arjen Lubach.

Arjen Lubach duikt via de waan van de dag langs inspirerende gasten tot op de bodem van het nieuws. Maandag tot en met donderdag rond 22.10 uur op NPO 1.

André in serie iconen
1-9-2022

In de serie ‘Iconen’ van RTV NH wordt wekelijks een nieuw portret toe gevoegd aan de eregalerij van Noord-Hollandse grootheden. Deze week is dat André van Duin. Ooit begon hij als “die komiek met de hoedjes en de petjes”, maar inmiddels mag hij zich ook een gevierd acteur en presentator noemen.

André en Janny mogelijk eerder en langer op de buis
26-8-2022

De kans is zeer groot dat het succesvolle Omroep Max-programma Denkend aan Holland een vervolg krijgt. Gisteren sloten schipper André van Duin en zijn chaperon Janny van der Heijden het vijfde seizoen af met de woorden dat ze graag terugkeren. ,,Vier weken is niets. We moeten meer uitzendingen maken’’, evalueerde André het vijfde seizoen vanaf zijn boot, waarmee hij voor de afsluiter door de wateren van Noord Groningen had gevaren. ,,Misschien gaan we wat extra uitzendingen maken, want jij had een leuk idee’’, hintte hij aan Janny, gevolgd door een kort zinnetje dat hij daar verder niets over kon zeggen. Maar volgens het duo is de kans zeer groot dat ze ‘eerder terug komen’ dan gebruikelijk. Janny: ,,Dat zouden wij wel leuk vinden.’’ Een woordvoerster van Omroep Max laat weten dat de wens er zeker is door te gaan. ,,Ook gezien het grote succes van de huidige serie, maar daarover moeten we nog in gesprek met de NPO.’’ Denkend aan Holland, waarin André en Janny en haar hond Nhaan Nederland verkennen vanaf het water en op humoristische wijze activiteiten ondernemen, trok deze maand weer veel kijkers. Donderdag stemden er 1,2 miljoen mensen op af. Dat was goed voor een derde plaats in de kijkcijfer dag top 5.

Ode aan André van Duin tijdens bloemencorso Rekken
26-8-2022

. Na twee coronajaren hadden ze er weer zin in in Rekken: De Rekkense Volksfeesten met het traditionele bloemencorso. Tijdens het bloemencorso van Rekken op woensdag 24-8 werden twaalf grote corsowagens met verschillende motieven, onderwerpen en creaties aan het publiek getoond. Ongeveer zestig kinderwagentjes en een aantal muziekkorpsen maakten de stoet compleet. Er werden ruim één miljoen dahlia’s verwerkt in prachtige kleurencombinaties.
Een van de corsowagens was versierd met André van Duin als thema. Herkenbare figuren op de praalwagen waren Willempie en Ome Joop.`

Denkend aan Holland
26-8-2022

In de uitzendding van 26-8-2022 - Zen in Groningen
Beter kan het seizoen niet worden afgesloten; in alle rust en omgeven door natuur in het nuchtere Groningen. De tocht van Janny en André begint in het nostalgische dorpje Garnwerd. De vaartocht eindigt bij de wadden met een spannende oefening van de KNRM. De tocht wordt afgesloten in de haven van Lauwersoog, waar Janny en André nog even terugblikken.

André van Duins De Grote Kleine Treinencompetitie krijgt tweede seizoen
24-8-2022

. André van Duin mag zich binnenkort weer laten omringen door kleine treintjes. Omroep MAX gunt zijn televisieprogramma De Grote Kleine Treinencompetitie namelijk een tweede seizoen. In het tweede seizoen van De Grote Kleine Treinencompetitie gaat presentator André van Duin net eens niet op zoek naar de beste bakker, maar naar de beste modeltreinbouwer van Nederland. Hij krijgt bij de jurering opnieuw hulp van Diane Meyboom en Evan Daes. Samen bepalen zij wekelijks welk team de mooiste en meest creatieve modelspoorbaan heeft gebouwd. Vorig jaar werd dit Omroep MAX-programma gewonnen door Kelvin en zijn familie. Voor hem was het een droom die uitkwam. Welke kandidaten in de voetsporen gaan treden van Kelvin en zijn familie, is nog niet bekend. De omroep zal dat later onthullen. Het tweede seizoen gaat 15 oktober van start en zal duren tot 19 november.

Denkend aan Holland
17-8-2022

In de uitzendding van 18-8-2022 - Van Amsterdam naar Volendam
Een unieke aflevering want niet Janny maar André heeft de route uitgestippeld. We zijn immers in 'zijn' Amsterdam. Startpunt van de tocht is de Amstel, de rivier waar de stad haar naam aan dankt.

Denkend aan Holland
10-8-2022

In de uitzendding van 11-8-2022 - Van de Leidse grachten naar Katwijk

Janny en André dompelen zich onder in Zeeland. Middelburg is het vertrekpunt, met haar statige middeleeuwse stadhuis en de hoge abdijtoren. Op het heldere Veerse Meer wordt gezocht naar de big five van Zeeland. Uiteraard kunnen Janny en André Zeeland niet v

André van Duin vraagt aandacht voor Bioscoopconcert André Rieu
12-8-2022

. André van Duin doet een oproep voor André Rieu’s bioscoopconcert: Happy Days Are Here Again! Op 27 en 28 augustus kun je in de bioscoop bij jou in de buurt genieten van André’s magische Maastrichtse zomerconcert. André van Duin zal tijdens het concert de gastheer zijn.

Denkend aan Holland
3-8-2022

In de uitzending van 4-8-2022 - Van de Leidse grachten naar Katwijk
In Leiden begint de vaartocht van Janny en André in de Hortus Botanicus, waar ooit de eerste tulp is geplant. Met een sloep wordt het prachtige centrum van Leiden ontdekt. Onderweg passeert het duo de viskar van Abdullah, een bijzonder draaiorgel en talloze uitdagende bruggen. Ook bij De Grachtwacht houden Janny en André even stil. In dit brugwachtershuisje coördineren biologen Auke-Florian en Liselotte hun strijd tegen plastic in de Leidse grachten. Dan stappen Janny en André over op hun vertrouwde boot, de Pollux, richting de Kagerplassen. Daar staat de jeneverboom. In Katwijk aan Zee blikken Janny en André terug op een geslaagde tocht.

Matthijs gaat door in concert met André van Duin
27-7-2022

. amen met de Sven Hammond Big Band brengt Matthijs van Nieuwkerk de hits uit het programma ‘Matthijs gaat door’ bij elkaar in één concert. Van covers tot nieuwe muzikale samenwerkingen en arrangementen die speciaal voor dit concert zijn gemaakt. Negentig minuten lang leidt Matthijs het publiek van het ene naar het andere hoogtepunt. Artiesten uit de drie seizoenen van het programma treden op in de liveshow, waaronder André van Duin, Typhoon, Danny Vera, MY BABY en Harry Sacksioni. ‘Matthijs gaat door in Concert’ is op 28 juli om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

André van Duin binnenkort in een kalender
10-7-2022

In navolging van de Puzzel ter gelegenheid van André van Duin’s 75ste verjaardag, zullen de illustraties van René Leisink binnenkort ook te zien zijn in een kalender. De kalender van 30 x 30 cm (uitgevouwen 30 x 60 cm) begint met een speciale pagina met daarop de laatste 4 maanden van het oude jaar (september – december). Vanaf het nieuwe jaar 2023 heeft elke maand een eigen pagina. Een aantal vakanties en feestdagen zijn al voorgedrukt en er is ruimte voor je dagelijkse taken en afspraken.

nieuw seizoen Denkend aan Holland
8-7-2022

. De zomer is officieel begonnen en dat betekent dat Janny van der Heijden en André van Duin richting de haven trekken voor een gloednieuw seizoen van Denkend aan Holland. Er staan routes nabij Leiden, Zeeland, Amsterdam en Groningen op het programma.

De avonturen van Janny en André zijn vanaf donderdag 4 augustus 2022 te zien bij MAX op NPO 1.

Brigitte Kaandorp krijgt de Johan Kaart Prijs uit handen van André van Duin
4-7-2022

. Cabaretière Brigitte Kaandorp (60) kreeg maandag om 16.00 uur de prestigieuze Johan Kaart Prijs uitgereikt in het DeLaMar Theater in Amsterdam uit handen van André van Duin. De uitreiking werd gepresenteerd door Richard Kemper en er waren optredens van onder andere Alex Klaasen en Herman Finkers. Ze krijgt deze prestigieuze theaterprijs mede dankzij haar huidige show ‘Gedeelde smart’ met Jenny Arean (79). De jury prijst Kaandorp voor haar eigen stijl en gevoel voor timing: “Ze is scherp en er zijn maar weinig artiesten die je zo hard, vanuit je tenen, aan het lachen kunnen maken. Wat Brigitte Kaandorp doet, lijkt zo op het eerste gezicht misschien eenvoudig, maar er gaat een gigantisch vakmanschap achter schuil”, aldus het juryrapport. De Johan Kaart Prijs wordt sinds 1975 uitgereikt aan theatermakers of groepen theatermakers die een bijzondere bijdrage leveren aan het Nederlands theater. Eerdere winnaars waren bijvoorbeeld Simone Kleinsma, Pierre Bokma en André van Duin.

`André van Duin aanwezig bij uitreiking Nipkowschijf
17-6-2022

. Donderdag 16 juni werd de 60e verjaardag van de Nipkowschijf gevierd. De afgelopen jaren vonden de feestelijkheden plaats op het terrein van de Amsterdamse Westergasfabriek. Dit jaar werd uitgeweken naar Beeld & Geluid op het Media Park in Hilversum voor een feestelijk programma met vele oud-winnaars en prominenten onder wie Tineke de Nooij, Koos Postema, Jeroen Pauw, Mariëlle Tweebeeke, Coen Verbraak, Ilse Warringa, Dieuwertje Blok, Stefan Stasse en André van Duin. This is The Voice (BnnVara) heeft de Zilveren Nipkowschijf 2022 voor beste programma gewonnen. Volgens de jury was de ’kolossale impact’ van de YouTube-uitzending van Tim Hofman en zijn team, over grensoverschrijdend gedrag bij The voice of Holland, zeldzaam.

Even tot hier met vier keer André van Duin
12-6-2022

. André van Duin ‘Een plugje en een snoertje en een lader en een stekkertje’


Even tot hier met vier keer André van Duin
12-6-2022

. André van Duin kwam Zondagavond bij het programma Even Tot Hier langs om ‘Een plugje en een snoertje en een lader en een stekkertje’ te zingen. Een woordgrap op André’s lied ‘Een boutje en een moertje en een schroefje en een nippeltje’ dat hij ooit schreef op de melodie van The Lion Sleeps Tonight.

André van Duin verzorgt voice-over Kasteelvrouwe Emmy
24-4-2022

. De avonturen van het charmante echtpaar Emmy en Rutger, bekend van Ik Vertrek, zijn weinig mensen ontgaan. Het leek de ietwat chaotische Emmy zo leuk: een eigen kasteel in Frankrijk. Dat haar romantische ideaalbeeld haar zakelijke blik wat vertroebelde, bleek al snel na de aankoop van het kasteel. Het opknappen is een grotere klus dan gedacht, maar desalniettemin gaat Emmy onverschrokken door.

Kasteelvrouwe Emmy, met voice-over door André van Duin, is vanaf dinsdag 31 mei om 20.30 uur te zien bij MAX op NPO 1.

André van Duin in Stripglossy
22-4-2022

. Uitgeverij Personalia heeft weer een grootheid gestrikt voor hun zogeheten StripGlossy. Na onder meer Dolf Jansen en wijlen Peter R. de Vries heeft komiek André van Duin de hoofdrol in de nieuwste editie. Van Duin is de meest verstripte komiek van Nederland en naar eigen zeggen gebiologeerd door strips. ‘Van kinds af aan. Ik heb de allereerste Donald Duck in mijn handen gehad. En Kuifje, Robbedoes en zo: strips hebben altijd wel een grote rol in mijn leven gespeeld. Ik ben een groot fan van Guus Flater. André Franquin is de beste tekenaar die ooit geleefd heeft, dat is mijn favoriete tekenaar.’ De gasthoofdredacteur neemt een prominente plek in de nieuwste editie in. ‘Ik ben door de hele stripglossy gestrooid, zowel in foto- als in stripvorm. Op elke pagina gebeurt wel iets met André van Duin, het is teveel om nu op te noemen. Het heet StripGlossy, maar het kan ook de André van Duinglossy heten. Ik vind het iets om trots op te zijn. Trotser kun je niet worden. Tegelijkertijd is er ook een hele puzzel verschenen. Ook allemaal in cartoon. Duizend stukje met alleen maar Van Duintjes, dat is ook weer strips. Dus ik zit volop in de strips momenteel’, lacht de 75-jarige Rotterdammer. Van Duin heeft zich niet bemoeid met de tekenaars die de strip hebben bedacht. ‘Ze gaan zelf aan de slag met hun ideetjes en daar heb ik mij niet mee bemoeid. Ik wil dat ook niet, laat ze maar lekker hun ding doen. Ze hebben een andere manier van humor en tekenen, dat moeten ze zelf doen. Het is een mooi bewaarnummer geworden, hartstikke leuk!’

Sybrand Niessen vervangt André van Duin
9-4-2022

. Zondag 10/4 werden in Hilversum de opnames gemaakt voor Doorbakken aflevering 4 en 5. Omdat André van Duin deze dag ziek was werd hij vervangen door Sybrand Niessen. Hij zal dus de komende twee weken te zien zijn als vervanger van André in het programma Doorbakken.

Deze presentator vervangt André van Duin in Heel Holland Bakt Kids
5-4-2022

. Voor de fans van ‘Heel Holland Bakt Kids’ zal het even slikken zijn: André van Duin heeft zojuist aangekondigd dat hij stopt als presentator van het succesvolle programma. Gelukkig staat er al een nieuw gezicht klaar om het stokje van hem over te nemen: Edson da Graça (41). Edson zal in het najaar van 2022 de bakwedstrijd voor kleine thuisbakkers gaan presenteren. Hij ondersteunt hierbij Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven in de tent. Edson heeft er veel zin in. “Ik kan niet wachten om bij Heel Holland Bakt Kids aan de bak te gaan. Het is een enorme eer om André op te volgen.” Ook André ziet in Edson een waardige opvolger. “Mijn agenda is voller dan vol waardoor er helaas geen plek meer is voor Heel Holland Bakt Kids. Ik kan echter Janny en Robèrt niet alleen de tent insturen… Maar gelukkig heb ik in Edson een fantastische vervanger gevonden.” Edson is natuurlijk niet zomaar binnengekomen, hij moest eerst nog op auditie bij André.

30 MINUTEN RAUW met André van Duin
29-3-2022

. In zijn nieuwste Podcast gaat Ruud de Wild in gesprek met André van Duin. Het is een een indrukwekkend gesprek over het leven in 2022, hoe hij om gaat met prijzen en onderscheidingen, het lid zijn van de LHBTIQ+ gemeenschap en het vinden van een nieuwe liefde.

André van Duin te gast bij Eddy Keur
26-3-2022

Andre van Duin zaterdag 26/3 op bezoek bij Eddy Keur tijdens Eddy’s Nachtwacht. Van Duin vertelt hoe het voor hem was om uit de kast te komen en waarom hij een grote liefde heeft voor Franse chansons.

André van Duin gebak
21-3-2022

Wie fan is van André van Duin, kon z’n geluk niet op zaterdagavond: Heel Holland baktstond volledig in het teken van de presentator, ter ere van zijn 75e verjaardag afgelopen februari. 2.195.000 kijkers zagen hoe de bakkers broodjes kroket, kaaskoekjes en heuse André van Duin-taarten maakten. Animal crackers, pizza, meneer de Bok, en een paard in de, eh, tent: ja, alle André-ingrediënten kwamen in de verjaardagsspecial voor. Tot groot vermaak van de kijkers.

André’s Comedy Club
11-3-2022

André van Duin gaat voor Omroep MAX een nieuw programma maken over comedy. In de serie, met de werktitel André’s Comedy Club, gaat de komiek met bekende collega’s uit de cabaret- en theaterwereld in gesprek over hun levens, carrières en inspiratiebronnen.
Van Duin nodigt voor het programma mensen uit die hij bewondert of wiens shows hij heeft gezien. Samen bekijken ze het oeuvre van de gast en praten ze over ‘alles wat met humor te maken heeft’.

Wanneer het programma te zien is wordt later bekendgemaakt.

André van Duin en Street Art Frankey te gast bij Jinek
9-3-2022

André van Duin is één van de grootste theater-iconen die Nederland ooit heeft gehad. Maar: hij had nog geen standbeeld. En dat kon kunstenaar Street Art Frankey niet langer aanzien. Woensdag 9 maart waren André van Duin en Street Art Frankey daarom te gast bij Jinek.

Bronzen beeld André van Duin
4-3-2022

et levensgrote bronzen beeld van landskomiek André van Duin heeft na een kort verblijf op het Rokin een treffend nieuw thuis gekregen: bovenop de eerste Amstelsluis, uitkijkend op Carré. Het beeld, een creatie van kunstenaar Streetart Frankey, werd gemaakt ter ere van de 75ste verjaardag van André van Duin. Kenners herkennen er Flip Fluitketel gemakkelijk in terug - het typetje dat Van Duin in 1979 introduceerde, en Frankeys eerste echte herinnering aan de komiek. “Van jongs af aan ben ik al diep onder de indruk van André van Duin,” vertelt de kunstenaar. “Ik vond het niet meer dan terecht om hem een heldenbeeld te geven.” Frankey plaatste het beeld vorige maand als verrassing op een hoge sokkel op het Rokin, maar vanwege de code oranje tijdens storm Franklin haalde hij het beeld om veiligheidsredenen daar dezelfde dag nog weg. Zonde om het niet alsnog een gepaste plek te geven, vond hij. Belangrijk was dat de plek niet te hoog zou zijn vanwege omwaaigevaar, dat hij niet makkelijk mee te nemen zou zijn, maar toch voor iedereen te zien, aldus Frankey. De bronzen versie van Van Duin staat daarom sinds donderdagnacht ‘met zijn neus naar Carré’. Over de plek heeft hij niet lang hoeven nadenken: “Een iconische plek voor een iconisch persoon.” Om te zorgen dat het beeld niet van de sluis afwaait, is het verzwaard met een betontegel. Frankey heeft de echte André van Duin van tevoren ingeseind over het nieuwe thuis dat hij voor het beeld had bedacht. Die liet weten dat hij het een mooi idee vond. Iedereen die langs de Amstel loopt, fietst of vaart, kan bronzen André de komende tijd bewonderen. En zeker voor bezoekers van Koninklijk Theater Carré, waar Van Duin al in 1968 als 21-jarige speelde, is hij niet te missen. “In een recent interview over zijn carrière, vertelde hij dat hij het meest trots is op het feit dat hij mensen kan laten lachen. Hoe mooi is dat. Ik hoop daar op mijn manier een bijdrage aan te hebben kunnen leveren.”

Veertig keer André van Duin op één puzzel
1-3-2022

Ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van André van Duin heeft striptekenaar René Leisink (45) een puzzel van 1000 stukjes samengesteld met veertig typetjes.

`

André van Duin vertelt bij June tot Twaalf over Fernando
21-2-2022

André van Duin is weer gelukkig in de liefde. Op de Dag na zijn verjaardag vertelde hij in het radioprogramma June tot Twaalf van RadioNH dat hij het leuk heeft met Fernando.

Ad Kramer werkte samen met André van Duin
20-2-2022

“Een rasartiest. En een fantastisch mens.” Lyrisch is muziekproducent Ad Kraamer uit Drunen over André van Duin. De volkskomiek, die tegenwoordig ook furore maakt als tv-presentator, viert deze zondag zijn 75e verjaardag. Ad werkte jarenlang samen met Van Duin en dat leidde tot diverse grote hits. In 1976 kregen Ad en André voor het eerst met elkaar te maken. “In die tijd vroeg platenmaatschappij CNR of ik iets met Van Duin zou willen produceren. Prima, joh, zei ik, en we maakten kennis. Toen hebben we een eerste single opgenomen, met de titel ‘Ik ben onzichtbare André’. Dat belandde op plaats zes in de hitparade”, vertelde Ad zondag in het radioprogramma ‘Weekend’ op Omroep Brabant.

Bronzen beeld op Rokin eert André van Duin met 75ste verjaardag
20-2-2022

Zondag, op de 75ste verjaardag van André van Duin, is een levensgroot bronzen beeld van de komiek opgedoken op het Rokin in het centrum van Amsterdam. Het beeld is gemaakt door de Amsterdamse kunstenaar Streetart Frankey. Het beeld van Van Duin zit op 8 meter hoogte op de Mirakelkolom, een monumentale zuil op het Rokin. Hij houdt een taart met kaarsjes vast met daarop 75, heeft zijn kenmerkende ietwat scheve glimlach op zijn gezicht en heeft een pet op van Flip Fluitketel – het typetje dat Van Duin in 1980 introduceerde en waarnaar een show werd vernoemd. Kunstenaar Streetart Frankey besloot het werk te maken omdat hij net als Van Duin een lach op de gezichten wil toveren. Het beeld is volgens de kunstenaar ‘niet alleen een eerbetoon aan André, het is ook een eerbetoon aan de lach.’ “In een recent interview met André van Duin over zijn carrière, vertelde hij dat hij het meest trots is op het feit dat hij mensen kan laten lachen. Dat ik André daar goed in vind, bewijst de hoogte van het voetstuk waar ik hem op heb geplaatst,” zegt Frankey.

Gerard Ekdom geeft André van Duin een eigen duin voor zijn 75e verjaardag
18-2-2022

André van Duin wordt op 20 februari 75 jaar. Reden voor een feestje én een bijzonder cadeau. Daarom verraste Gerard Ekdom een van de leukste Nederlanders ooit met… zijn eigen duin! De André van Duin Duin! Al 75 jaar is komiek, acteur, zanger, humorist, theater- en tv-maker André van Duin onder ons. Een meer dan respectabele leeftijd! Om dat te vieren, verraste Gerard Ekdom vriend van de show met een uniek verjaardagscadeau. Geen taart of ballonnen, maar Gerard regelde een duin voor de jarige. De ‘André van Duin Duin’, welteverstaan! Deze is onderdeel van de Amsterdamse Waterleidingduinen. André kreeg uit handen van boswachter Bas Brouwer ook een jaar lang gratis toegang tot het prachtige gebied.

André van Duin ontvangt award voor meer dan 30 miljoen verkopen
17-2-2022

André van Duin bracht in 1965 zijn eerste single “Hé! Hé! (Ik Heet André)” bij CNR Music en in de tientallen jaren daarna scoorde hij maar liefst 40 CNR Top 40 hits en met zijn albums behaalde hij vele malen de gouden en platina status.

André van Duin viert zijn 75e verjaardag bij NH Radio
14-2-2022

Groot feest: André van Duin viert op vrijdag 18 februari zijn 75e verjaardag bij NH Radio. In het programma June tot 12 zet June Hoogcarspel hem drie uur lang in het zonnetje. Ze komt hem thuis ophalen om hem in een feestelijk versierde taxi naar de studio te brengen. Als het duo rond 10.00 uur in de studio is aangekomen, zal teruggeblikt worden op zijn carrière en mag Van Duin zelf de muziek uitkiezen die op de radio wordt gedraaid. Tussen zijn favoriete nummers door krijgen de luisteraars de kans om vragen te stellen. Ook zullen er bitterballen, bubbels en een mystery guest zijn. En er zal gebingood worden, Andrés favoriete spel. NH Radio-presentator June Hoogcarspel vertelt: “Ik glim al weken van trots dat André bij NH Radio zijn verjaardag komt vieren. Een tijdje terug dacht ik: ‘laten we de gok wagen om hem uit te nodigen’. André had al verschillende verzoeken, maar hij komt bij ons! Hij is al decennialang een fan van ons station. We gaan hem flink in de watten leggen zodat het een onvergetelijke verjaardag wordt. Ik doe een verjaardagsjurk aan en onze lieve André is het stralende middelpunt!”

André van Duin
11-2-2022

Omroep MAX pakt groots uit met 75e verjaardag André van Duin
Omroep MAX pakt groots uit met 75e verjaardag André van Duin

Omroep MAX pakt komende week groots uit rond de 75e verjaardag van presentator en komiek André van Duin. In twee speciale uitzendingen zal ruimschoots worden stilgestaan bij het leven en de carrière van het icoon van de Nederlandse televisie en het theater. Van Duin is op 20 februari jarig. Tijd voor MAX staat op donderdag 17 februari volledig in het teken van André. Hij is eregast in de show die volgens Omroep MAX veel ‘leuke verrassingen’ zal bevatten. Een van de verrassingen is dat Heel Holland Bakt-maatje Janny van der Heijden langskomt om live het favoriete gerecht van André te bereiden. De presentatie is in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os. Omroep MAX wijdt zondagavond 20 februari nog een programma aan de jarige. In TV Monument bespreekt voormalig Wordt Vervolgd?!-presentator Han Peekel de carrières van opvallende Nederlandse artiesten. De uitzending van zondag zal geheel in het teken van André staan. Vooral de diversiteit van zijn grote verdiensten voor het vak zullen centraal staan: van de komische imitaties waar de Rotterdamse volksjongen mee doorbrak tot de speech op 4 mei waarin hij een lans brak voor het Homomonument.

André van Duin te gast bij Op1
9-2-2022

Nog geen jaar na de dood van zijn man kreeg André van Duin darmkanker, maar mede dankzij een operatieve ingreep met een robot viel het hem mee. Er zijn namelijk steeds meer nieuwe behandelingen mogelijk en in het Antoni van Leeuwenhoek lopen ze daar wereldwijd voorop in. De presentator schuift vanavond samen met AvL-directeur René Medema, onderzoekers René Bernards en Myriam Chalabi én zijn behandelend arts Arend Aalbers aan bij Op1.

Op1, woensdag 9 februari, 22.20 uur, NPO1

André van Duin Omroepman van het Jaar 2021
31 JANUARI 2022

André van Duin is door mediavakblad BM (Broadcast Magazine) uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar 2021. De redactie reikte deze prijs voor de 31e keer uit. De komiek/acteur kreeg de bijbehorende wisselbeker overhandigd door Frans Klein, directeur Video bij de NPO en de Omroepman van 2020.

Normaal wordt de nieuwe Omroepman of –vrouw gehuldigd onder het toeziend oog van honderden aanwezigen, maar daar kon ditmaal geen sprake van zijn. In plaats daarvan vond de uitreiking plaats tijdens een lunch met voormalig Omroepmannen en -vrouwen in Beeld en Geluid in Hilversum. Daar werd André van Duin door de aanwezigen toegesproken.

André van Duin te gast in Podcast Bastiaan Meijer
27 JANUARI 2022

n de nieuwste aflevering van de podcast ‘PodBast’ spreekt Bastiaan Meijer met André van Duin. De komiek vertelt daarin dat hij lang niet altijd tevreden is wanneer hij terugkijkt naar het begin van zijn carrière. “Soms als ik dingen van mezelf van vroeger terugzie, dan denk ik ook: my god, dat ik dat gedaan en gedurfd heb. Verschrikkelijk”, vertelt hij. “Helemaal in de begintijd deed ik dingen die ik nu niet meer zou doen. Helemaal niet leuk, amateuristisch of veel te druk.” Hij heeft het over zijn allereerste werk uit de jaren zestig en zeventig. “Dat ik zelf ging praten met die bandrecorder. Daarna, toen met De Dik Voormekaar Show, dat vond ik allemaal wel leuk. Maar mijn begintijd, daar ben ik ook niet zo’n fan van, dus ik kan me heel goed voorstellen dat mensen dat verschrikkelijk vonden.” Haatberichten of bedreigingen heeft hij nooit gehad. “Mensen zijn altijd heel vriendelijk en aardig.” Dat heeft er volgens hem ook mee te maken dat hij bekend werd in een andere tijd. “Vroeger had je daar geen last van. Als ze het niet leuk vonden, luisterden ze niet of ze stuurden een briefkaart, maar dat was al heel veel werk. Tegenwoordig is dat natuurlijk heel makkelijk. Je gaat thuis zitten en je tikt wat. Vroeger moest je daar gewoon veel moeite voor doen.” Van Duin heeft er nooit last van gehad dat niet iedereen zijn werk kon waarderen. “Je kan het nooit 100 procent (van je publiek, red.) naar de zin maken. Ik had de zaal vol en ze lachten.” Met de rest had hij niet veel te maken. “Mensen die het niet leuk vonden, vonden het niet leuk. Ik hou ook niet van spinazie, maar sommige mensen zijn dol op spinazie.”

Denkend aan Holland
22 JANUARI 2022

Aflevering 4, Dokkum en Leeuwraden - uitzenddatum 23-1-2022 - Omroep MAX
It giet oan! Janny van der Heijden en André van Duin varen de Elfstedentocht. Het is namelijk precies 25 jaar geleden dat de laatste tocht werd verreden. Janny en André beginnen aan het laatste deel van hun fantastische avontuur door het winterse Friesland. Een zwaar stuk, want ze moeten het grootste deel van de Hel van het Noorden nog varen. Gelukkig staat op het bruggetje in Bartlehiem veel volk en een dweilorkest. Bij aankomst in Dokkum blijkt de hele stad op zijn kop te staan. Hier slepen Janny en André hun tiende stempel in de wacht. Na een feestmaal aan boord en een goede nachtrust, beginnen Janny en André aan hun allerlaatste etappe. Uitgelaten draaien ze uiteindelijk de Bonkevaart op en varen ze de laatste meters tot de finish. In de Prinsentuin in Leeuwarden worden ze feestelijk gehuldigd door burgemeester Sybrand Buma en Arno Brok, Commissaris van de Koning in Friesland. Maar niet nadat de voorzitter van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden, Wiebe Wieling, hun stempelkaarten heeft gecontroleerd.

CD: 75 Jaar Gewoon André
20 JANUARI 2022

Ter gelegenheid van André’s 75ste verjaardag verschijnt er een speciale 3 CD set van de komiek met hoogtepunten uit zijn rijke oeuvre.

Op deze 3 CD set “75 Jaar Gewoon André” is alles verzameld. CD 1 bevat zijn grote hits en dat zijn veelal de carnavaleske krakers maar dat doet geen afbreuk aan de oprechte intenties van André binnen dit genre. CD 2 biedt een mooie doorsnede van de serieuze kant van André. Zijn stem kan je echt raken en doet dat met een flair die alleen de grote vertolkers van het lied bezitten. CD 3 staat boordenvol met de leukste sketches die André door de jaren heen op het toneel bracht. Veelal met meester aangever Frans van Dusschoten en Corrie van Gorp. Deze speciale 3CD set zal de liefhebber van de jubilaris laten lachen, huilen en verwonderen. Al de magistrale facetten van André van Duin komen aan bod waardoor je wenst dat hij dit nog lang zal kunnen blijven doen.

Tracklist CD1
1. Wonderkind – André Van Duin
2. Angelique – André Van Duin
3. Agata – André Van Duin
4. La Lala La Lala La – André Van Duin
5. De Sambaballensamba – André Van Duin
6. Het Bananenlied – André Van Duin
7. Er Staat Een Paard In De Gang – André Van Duin
8. Ik Heb Hele Grote Bloemkoole – André Van Duin
9. Willempie – André Van Duin
10. Flip Fluitketel – André Van Duin
11. Ik Wil Met Jou Wel Dansen Maar Mijn Voeten Doen Zo Zeer – André Van Duin
12. Duudeljoo – André Van Duin
13. De Heidezangers – André Van Duin
14. Bim Bam – André Van Duin
15. Doorgaan – André Van Duin
16. De Tamme Boerenzoon – André Van Duin
17. File – André Van Duin
18. Als Je Huilt – André Van Duin
19. Ben Je Eenzaam Vannacht – André Van Duin
20. Totdat Ik Jou Zag – André Van Duin
21. Een Boutje En Een Moertje En Een Schroefje En Een Nippeltje – André Van Duin
22. Mijn Naam Is Jaap – André Van Duin
23. Het Pizzalied (effe Wachte…) – André Van Duin
24. Want Het Is Zomer – André Van Duin


Tracklist CD2
1. Aan De Amsterdamse Grachten – André Van Duin
2. Foto-Albums (magic Moments) – André Van Duin
3. Een Muis In Een Molen In Oud Amsterdam – André Van Duin
4. De Krokus En De Hyacint – André Van Duin
5. Wij (hey) – André Van Duin
6. Weet Je Wat We Doen (medley) – André Van Duin
7. Oranjeboomstraat – André Van Duin
8. Een Echte Vriend – André Van Duin
9. Wij Twee – André Van Duin
10. Vriendschap Zonder Liefde – André Van Duin
11. Zing – André Van Duin
12. Het Ouwe Theater – André Van Duin
13. Visite (medley) – André Van Duin
14. Zo Verliefd Op De Juffrouw Van School – André Van Duin
15. Daar Bij Die Molen (medley) – André Van Duin
16. Als De Zon Schijnt – André Van Duin
17. Dromen – André Van Duin
18. Mijn Allergrootste Fan – André Van Duin
19. Elton John Medley – André Van Duin
20. Ik Mis Je – André Van Duin
21. Voor Altijd – André Van Duin
22. De Laatste Ronde – André Van Duin

Tracklist CD3
1. Maar Voor De Rest Gaat Alles Goed – André Van Duin
2. Caféblues – André Van Duin
3. De Zenuwpees – André Van Duin
4. Belt U Maar – André Van Duin
5. Limericks – André Van Duin
6. Op Ieder Potje Past Een Dekseltje – André Van Duin
7. De Buurtsuper – André Van Duin
8. De Postbode – André Van Duin
9. De Radio- En Tv-Winkel (met Frans Van Dusschoten) – André Van Duin
10. Het Schooltje (met Frans Van Dusschoten) – André Van Duin
11. Daar Ben Ik Niet Blij Mee – André Van Duin
12. Het Café (met Frans Van Dusschoten, Corry Van Gorp) – André Van Duin
13. Jan Soldaat – André Van Duin
14. N Biljartje – André Van DuinHeel Holland Bakt op zaterdag
18 JANUARI 2022

Het langverwachte negende seizoen start dit jaar niet op zondag, maar op zaterdag. Bereid je voor op weekenden vol bakplezier vanaf zaterdag 12 maart!

Denkend aan Holland
16 JANUARI 2022

Aflevering 3, Bolsward, Harlingen en Franeker Uitzenddatum 16-1-2022 - Omroep Max
Janny van der Heijden en André van Duin varen het derde deel van de tocht der tochten, van Workum naar Ried. In alle vroegte vertrekken Janny, André en Nhaan uit Workum, op weg naar Bolsward. Onderweg naar Harlingen gebeurt er iets heel onverwachts, waardoor de rest van hun Elfstedentocht in gevaar komt. Als het duo een dag te laat in Harlingen bij de stempelpost aankomt, worden ze verwelkomd door een goede bekende én beroemde inwoner van deze prachtige stad: Piet Paulusma. Een ware beproeving begint aan het eind van deze aflevering: de Hel van het Noorden, het traject Franeker - Dokkum. Dat stuk gaat alleen maar door landerijen; er is in geen velden of wegen een dorp of mens te bekennen.

André van Duin doopt zijn eigen tulp
11 JANUARI 2022

André van Duin krijgt zijn eigen tulp. De ’André 75’ wordt zaterdag 15 januari ten doop gehouden in de Westerkerk in Amsterdam. Deze ceremonie valt samen met de Nationale Tulpendag van Tulp Promotie Nederland (TPN) onder voorzitterschap van Arjan Smit uit Spierdijk. Volgens Smit wil de tulpensector hiermee haar waardering uitspreken voor de geliefde komiek die z’n 75ste verjaardag viert.

Denkend aan Holland
8 JANUARI 2022

Aflevering 2, Stavoren, Hindeloopen en Workumont - uitzenddatum 2-1-2022 - Omroep Max
Deel twee van de tocht der tochten staat op het programma. Janny en André vertrekken uit Sloten, ontvangen hoog bezoek aan boord en worden op een geweldig concert getrakteerd. De eerste dag eindigt in Stavoren, waar wordt afgesloten met een lekker visje. Op dag twee halen Janny en André in Hindeloopen hun vijfde stempel. Ook moeten ze daar onder twee krappe houten bruggetjes door, om vervolgens op het IJsselmeer terecht te komen. In de winter over zulk groot water varen is best even spannend. Uiteindelijk komen we in Workum terecht, waar Janny en André hun zesde stempel krijgen.

Denkend aan Holland
1 JANUARI 2022

Aflevering 1, Sneek, IJlst en Sloten - Uitzenddatum 2-1-2022 - Omroep Max
Bewapend met een pannetje snert vertrekken Janny en André in alle vroegte vanuit de Zwettehaven in Leeuwarden, de officiële startplaats van de Elfstedentocht. De ruim 200 kilometer lange tocht, dwars door Friesland, is begonnen. Janny en André weten al drie stempels in de wacht te slepen: in Sneek, IJlst en Sloten. Onderweg maken ze hun eigen schaatsen (je weet immers nooit wat het weer doet), krijgt het duo een bijzonder Elfstedenboekje geserveerd en moet het eerste Friese meer worden overgestoken.