Welkom bij de Andere van Duin Pagina



Het Laatste nieuws van 2021

2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |


André van Duin, Claudia de Breij en Dione de Graaff te gast in de Tijd voor MAX Oudejaarsshow

Tijd voor MAX Oudejaarsshow
31 december 2021

Vrijdag 31 december 2021 sluiten Martine van Os en Sybrand Niessen om 17.10 uur op NPO 1 het jaar af met de Tijd voor MAX Oudejaarsshow.
Met gasten als André van Duin, Claudia de Breij en Dione de Graaff bespreken zij het afgelopen jaar én wordt er vooruitgeblikt naar 2022
Zoals elk jaar is er op 31 december een speciale Tijd voor MAX Oudejaarsshow met Martine van Os en Sybrand Niessen. In de feestelijk versierde studio ontvangen zij dit jaar André van Duin, Robèrt van Beckhoven, Janny van der Heijden, Claudia de Breij en Dione de Graaff. Er wordt teruggekeken op het voorbije jaar en alvast vooruitgeblikt op de plannen voor 2022. Tijdens de feestelijke uitzending passeren alle hoogte-, dieptepunten en bijzondere gebeurtenissen uit het afgelopen jaar de revue. Zo spreken Martine en Sybrand met Dione de spraakmakende momenten van het afgelopen sportjaar; van Max Verstappen en Mathieu van der Poel tot Annemiek van Vleuten. En Robèrt van Beckhoven verhoogt de sfeer met zelfgemaakte Nieuwjaarskoeken. Een spectaculair optreden mag natuurlijk niet ontbreken. Op het podium staan André van Duin en Claudia de Breij, voor een uniek duet.

Samenwerking André van Duin en Danny Vera mooiste tv-moment 2021
24 december 2021

De samenwerking tussen André van Duin en Danny Vera leverde volgens ‘Veronica Superguide’ het mooiste televisiemoment van het jaar op. Hun vertolking van het liedje ‘Voor Altijd’ in het programma ‘Matthijs Gaat Door’ zorgde volgens het blad voor de meeste kippenvel. André en Danny zongen het lied, een ode aan André’ overleden echtgenoot Martin, in februari in het programma van Matthijs van Nieuwkerk. De samenwerking was tot stand gekomen nadat de Zeeuwse zanger het lied had geschreven met de stem van André in zijn achterhoofd.

André van Duin
24 december 2021

Na dertien jaar afwezigheid keert André van Duin terug in de NPO Radio 2 Top 2000. Zijn hit Als De Zon Schijnt debuteert in op nummer 1786 in de lijst. Het nummer was op eerste kerstdag rond 17.30 uur te horen. Ondanks dat het een atypisch liedje voor de komiek is, is het uitgegroeid tot een van zijn bekendste nummers. Wanneer mensen het hebben over het Nederlandstalige lied, wordt André van Duin maar zelden genoemd, wat gezien zijn staat van dienst eigenlijk best opmerkelijk is. De volkskomiek uit Rotterdam scoorde in het laatste kwart van de twintigste eeuw namelijk aan de lopende band hits: tussen 1972 en 1999 stond hij ieder kalenderjaar met minstens één single in de hitparades genoteerd en vaak zelfs met meerdere. Zo had Van Duin in de jaartallen 1983 en 1987 zelfs vier hits op een rij. De meest succesvolle singles uit het oeuvre van André van Duin, dat uit meer dan twintig top 10-hits bestaat, zijn uiteraard zijn carnavalsliedjes. Zijn nummer Willempie is indertijd tamelijk omstreden, maar duwt in januari 1976 wél Queens Bohemian Rhapsody van de eerste plek in de hitparades. In de Top 2000 komt het echter nooit hoger dan nummer 1015, tijdens de eerste editie uit 1999. Als Je Huilt, Bim Bam, De Tamme Boerenzoon en Ramses Shaffy-parodie Doorgaan staan ook eventjes in de lijst genoteerd, maar Als De Zon Schijnt stond er nooit eerder in.

Matthijs gaat door
19 december 2021

André van Duin is te gast in de oudejaarsuitzending van ‘Matthijs gaat door’
Deze staat helemaal in het teken van het Franse lied. Deze speciale aflevering wordt gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk samen met Rob Kemps.
Het duo dat ook verantwoordelijk is voor de serie ‘CHANSONS!’ ontvangt in de studio kijkers en fans die brieven schreven naar aanleiding van de uitzendingen van Rob en Matthijs uit Parijs. Zij vertellen bijzondere verhalen, nemen filmpjes en andere memorabilia mee, hebben verzoekjes en delen standjes uit, omdat er zangers en zangeressen onbesproken zijn gebleven in de eerste serie van ‘CHANSONS!’.
In de uitzending is veel archiefbeeld te zien en uiteraard wordt een aantal bekende Franse chansons in de uitzending live gespeeld en gezongen door o.a. André van Duin, Jeroen Krabbé, Racoon, Fleur en Bart Peeters. Natuurlijk onder begeleiding van de Sven Hammond Big Band.
Matthijs gaat door
31 december 2021 - 20.30 uur - NPO 1 BNNVARA

Omroep Max
18 december 2021


André van Duin heeft een deel van zijn in 1982 verschenen hit Als de zon schijnt opnieuw opgenomen. Het nummer heeft een winters tintje gekregen en krijgt ook een nieuwe tekst.

De nieuwe versie heet In de winter en is gemaakt voor Omroep Max. Ook is er een videoclip bij opgenomen, waarin de presentator te zien is met omroepdirecteur en presentator Jan Slagter, presentatrice Dionne Stax, collega-presentatrice Janny van der Heijden en Heel Holland Bakt-winnares Elizabeth Lopez, Jan Rietman, presentatrice Martine van Os, radio-dj’s Daniël Dekker, Bert Haandrikman, Sander Zwiep en Jurgen van den Berg verschijnen in de clip.


Nationale Tulpendag
17 december 2021

op Zaterdag 15 januari 2022 is het weer Nationale Tulpendag, de officiële start van een nieuw snijtulpenseizoen.

Tulpen Promotie Nederland (TPN) heeft besloten Tulpendag op alternatieve wijze te vieren. Net als in 2021 zal er, als gevolg van de voortdurende pandemie, geen pluktuin op de Dam worden aangelegd. TPN-voorzitter Arjan Smit: “Door alle extra maatregelen en onzekerheden is het verstandiger de aftrap van het nieuwe snijtulpenseizoen op een andere, feestelijke manier in te vullen. Wel zullen wij de Nationale Tulpendag groots vieren in onze hoofdstad, zodat we ook dit jaar luidkeels het lied ‘Tulpen uit Amsterdam’ kunnen zingen. Ook komt het thema ‘Share Happiness’ duidelijk naar voren. We kunnen alvast bekend maken dat er een bijzondere rol is weggelegd voor André van Duin op Nationale Tulpendag.”

Elk jaar zetten de tulpenkwekers bij aanvang van het nieuwe snijtulpenseizoen een bijzondere persoon of organisatie in het zonnetje. Dit jaar is dat André van Duin.
Smit: “Ik geloof dat het kortste overleg was ooit. Op de vraag wie zullen we in 2022 eren met een eigen tulp antwoordden onze kwekers unaniem. Directe aanleiding is zijn aanstaande 75e verjaardag maar natuurlijk ook zijn buitengewoon positieve instelling en uitstraling, talent en imposante carrière. Al decennialang genieten mensen van zijn werk. Met zijn vrolijkheid zorgt André van Duin voor verbinding tussen mensen ongeacht leeftijd, geslacht, geaardheid of achtergrond. Dat is nu precies wat we met het thema ‘Share Happiness’ willen uitdragen. En zonder dat wij het

Denkend aan Holland
8 december 2021

Op 2 januari starten de twee in alle vroegte, bewapend met een pannetje snert, vanuit de Zwettehaven in Leeuwarden, de officiële startplaats van de Elfstedentocht.
In de eerste aflevering hopen ze al de eerste drie stempels te halen: in Sneek, IJlst en Sloten.

Zondag 2 januari 2022
npo 1 - Max

Linda’s Wintermaand
4 december 2021

Linda de Mol is terug met een nieuw seizoen van Linda's Wintermaand, waarin ze elke zondag twee bekende Nederlanders ontvangt op de bank. De eerste aflevering (zondag 5 december) start de uitzending om 20.20 uur, verder elke zondag om 20.00 uur op SBS6.
In Linda’s Wintermaand ontvangt Linda gasten met uiteenlopende achtergronden: van presentatoren tot succesvolle zangers en acteurs. In de eerste aflevering zijn André van Duin en Nikkie de Jager te gast.

Zondag (5 december 2021)
SBS 6

Het Perfecte Plaatje
4 december 2021

Woensdag is Andre van Duin is te gast in Het Perfecte Plaatje

De laatste vier fotografen strijden om een felbegeerde plek in de finale van het Perfecte Plaatje. Voor de eerste opdracht gaan de kandidaten op jacht naar wildlife inde prachtige Amsterdamse Waterleidingduinen.
De tweede shoot is een persoonlijke serie over hun eigen held. Voor Georgina Verbaan is dat André van Duin.
Aan het einde van de uitzending maakt Tijl Beckand bekend welke drie finalisten er meegaan op een mooie finalereis.

Woensdag 8 december - 20:30 - RTL

online theaterrechtszaak
4 december 2021

André van Duin is een van de acteurs die meespeelt in het online theaterevenement Schuld of Onschuld. Dit evenement is een rechtszaakspel waarbij een zaak in meerdere online afleveringen wordt besproken en de kijker meespeelt als jurylid. Naast Van Duin spelen ook andere artiesten me zoals Gijs Scholten van Aschat, Kees Hulst, Jules Croiset, Jan Kooijman en Renée Soutendijk. Schuld of Onschuld is georganiseerd door theaterbureau Hummelinck Stuurman. Na twee succesvolle eerdere edities (De Kerstmoord en De Droommoord) gaat eind december de derde editie, Midwinternachtsmoord van start. Online theaterspektakel In deze nieuwe rechtszaak wordt de dood van een docent Engels besproken. Ze wordt overleden aangetroffen op een middelbare school. Wat is er gebeurd? Van Duin kruipt in de huid van de schoolconciërge en Scholten van Aschat is een getuige van de moord. Wie mee wil doen als jurylid, kan een ticket kopen en krijgt zo toegang tot video’s en informatie over de zaak. Het start op 27 december en duurt tot en met 3 januari. Daarna volgt de uitspraak en wordt er bekend gemaakt wat er werkelijk is gebeurd.

Heel Holland Bakt
18 november 2021

Heel Holland Bakt keert dit jaar niet meer terug op televisie. In tegenstelling tot voorgaande seizoenen gaat de zoektocht naar de beste bakker nu in het voorjaar van start, meldt Omroep MAX.

Het bakprogramma gaat doorgaans in het najaar van start. De afgelopen jaren was de eerste aflevering in december te zien. Voor het negende seizoen is er gekozen om in het voorjaar van start te gaan. Een precieze datum noemt Omroep MAX nog niet.

Wel laat de omroep weten dat er dit jaar geen kersttaarten gemaakt worden, maar dat de nadruk ligt op baksels met een voorjaarsthema. De presentatie is opnieuw in handen van André van Duin. Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven keren terug als juryleden.

Kijkers van Heel Holland Bakt werden dit jaar op drie verschillende seizoenen getrakteerd. Naast het achtste seizoen van de reguliere editie was er ook een tweede seizoen met kinderen en een reeks waarin oud-deelnemers terugkeerden te zien.


Linda's Wintermaand
18 november 2021

André van Duin en Nikkie de Jager zijn te gast in het tweede seizoen van het interviewprogramma Linda's Wintermaand op SBS6.

Ook Guus Meeuwis, Jelka van Houten, Peter Pannekoek en Anita Witzier schuiven aan bij Linda de Mol, heeft Talpa woensdag bekendgemaakt.

Het tweede seizoen van Linda's Wintermaand is vanaf 5 december wekelijks te zien op SBS6.


André van Duin krijgt Televizier-Ster overhandigd in Jinek
18 oktober 2021

Jinek heeft maandagavond de Televizier-Ster overhandigd aan André van Duin in haar RTL-praatprogramma. De presentator kon donderdag niet bij de uitreiking in het Koninklijk Theater Carré aanwezig zijn vanwege opnames van Heel Holland Bakt. ,,Ik dacht inderdaad dat er iemand vrijdag wel zou langskomen, maar ik was nog aan het wachten”, grapt Van Duin, die de prijs hartelijk in ontvangst nam.

Het is de eerste Televizier-Ster voor de presentator, die al twee keer eerder genomineerd was maar misgreep. ,,Drie keer is scheepsrecht”, zei Van Duin als grapje. Hij is naar eigen zeggen erg trots met de publieksprijs voor beste presentator. ,,Ik heb een leuk plekje thuis.

Bekenden en collega’s van Van Duin zaten ook aan tafel bij Jinek vanwege de nieuwe biografie Gewoon André, die maandag is gelanceerd in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Onder andere Cornald Maas vindt het meer dan terecht dat de 74-jarige acteur, cabaretier en presentator een Televizier-Ster op zijn naam heeft staan.


gewoon André
18 oktober 2021

André van Duin (74) heeft maandag in het DeLaMar Theater uit handen van Jan Slagter (67) het eerste exemplaar van zijn geautoriseerde biografie 'Gewoon André' in ontvangst genomen.

Schrijver Bert Kuizenga dook met André zelf, zijn dierbaren, vrienden, bekenden en vakbroeders in het verleden van de veelzijdige artiest.

Auteur(s) : Bert Kuizenga
Uitgeverij: FC Klap
ISBN : 9789085677345
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 270
Verschijningsdatum : oktober 2021
Gewicht : 365
Afmetingen : 214 x 140 x 19 mm.

Gouden Televizier-Ring Gala
14 oktober 2021

André van Duin heeft een gewonnen op het Gouden Televizier-Ring Gala.
De Omroep MAX-ster, bekend van de tv-hits Heel Holland Bakt en Denkend aan Holland, pakte de Televizier-Ster voor beste presentator.
Van Duin was de afgelopen twee jaar ook al genomineerd, maar beide keren ging hij met lege handen naar huis.
In 2019 kreeg Beau van Erven Dorens de voorkeur van het publiek en vorig jaar Tim Hofman.


65 jaar Prinses Beatrix Spierfonds
24 augustus 2021

Op maandag 11 oktober 2021 is een speciale uitzending rond het 65-jarige jubileum van het Prinses Beatrix Spierfonds te zien. De presentatie is in handen van André van Duin en Carrie ten Napel. Zij verheugen zich enorm op deze avond. “We maken een speciale uitzending vanaf Paleis Soestdijk met een koninklijk tintje. Het belooft een onvergetelijke avond te worden!”, aldus André.

In de uitzending zien we indringende portretten van patiënten en hun familie. Zo zien we de dochter van Hans Kazàn, Lara Kazàn, die 2 jaar geleden van de één op de andere dag niet meer kon bewegen. Er zijn ook bijzondere optredens van verschillende artiesten, die prachtige nummers ten gehore brengen.

Maandag 11 oktober 2021 - 21:25 uur - NPO 1 Max


Heel holland bakt nog een keer
23 augustus 2021

Heel Holland Bakt Nog een keer is vanaf zondag 5 september wekelijks om 20.30 uur te zien bij Omroep MAX op NPO1.

Aan Heel Holland Bakt Nog een keer doen kandidaten mee die in eerdere seizoenen de eindstreep niet haalden.
Narcis (seizoen 1) , Jacques (seizoen 2), Filiz (seizoen 3), Hidde (seizoen 4), Manuela (seizoen 4), Gwenn (seizoen 5) en Cas (seizoen 6) doen nogmaals een gooi naar de winst.

Op de gevoelige plaat
22-8-2021

André van Duin zal één van de gasten zijn. „Bij het Televizierring-Gala zag ik hem twee jaar geleden met zijn man Martin. Ik was er om de winnaar te fotograferen, maar ze zaten zo mooi in de zaal dat ik een keer heb afgedrukt. Het gaat mij niet om effectbejag: ik heb getwijfeld of ik die foto zou laten zien. Maar André praatte zo mooi over Martin, dat ik het heb aangedurfd. Het beeld emotioneerde hem.


Op de gevoelige plaat is elke woensdagavond om 21.30 uur te zien op SBS6.
woensdagavond 25-8-2021 om 21.30 uur is Andre van Duin te gast


Denkend aan Holland
22-8-2021

Maandag(23-8-2021)in het nieuwe seizoen van Denkend aan Holland

De 1e tocht van het nieuwe seizoen begint in Amsterdam aan het IJ.
André en Janny gaan op zoek naar hun boot: de Pollux. Op de plek waar Janny dacht dat ze moesten zijn, ligt wel een héél grote boot. Ze zijn beland bij de werf van de wereldberoemde Nederlandse superjachtbouwers. Als het misverstand is rechtgezet vindt het duo hun wat handzamere boot iets verderop en kunnen ze vertrekken. Deze tocht gaat door de Zaanstreek, Nederlands oudste industriegebied waar niet alleen de Hollandse scheepsbouw is begonnen, maar waar ook de bakermat van de Nederlandse voedselindustrie ligt. André en Janny varen over de Voorzaan door Zaandam, slechten de monumentale Hondsbossche sluis, bewonderen de prachtige oude fabriekspanden van al die bekende oude Nederlandse voedselfabrikanten en maken verse Spaanse worst. Ze varen vervolgens langs de Zaanse Schans en bewonderen de oude molens en Zaanse huisjes. De volgende dag varen André en Janny naar het prachtige landelijke voormalige walvisvaardersdorp De Rijp en stappen ze over op een wel heel modern watervoertuig. In de oogverblindende Eilandspolder helpen ze met schapen scheren.
Hun tocht eindigt aan de steiger van het bijzondere en idyllische eilandje De Woude, waar 150 mensen wonen en waar je alleen per boot kunt komen?

De Kijkcijfers Humberto
18 augustus 2021


De Kijkcijfers van Humberto (18-8-2021)
Kijkcijfers: 529.000 kijkers Gem. kijkers 1.537.000 Tot. kijkers kdh 3,3 % - madl: 14,7 )




Humberto
18 augustus 2021


Andre van Duin is 18-08-2021 te gast bij Humberto


Janny en André varen de Elfstedentocht
29-7-2021

Janny en André maken een speciaal seizoen van Denkend aan Holland op het programma.
Deze winter vaart het duo de Elfstedentocht.
binnenkort meer


Denkend aan Holland
23-7-2021


In het nieuwe seizoen van Denkend aan Holland, hét zomerse programma van MAX, ontdekken Janny van der Heijden en André van Duin ons mooie Nederland vanaf het water. In de 1e aflevering van dit 3e seizoen maken Janny en André een tocht door onder meer de Zaanstreek. Nieuw dit seizoen is de webserie Aandenken aan Holland, waarin Janny teruggaat naar de vaarroutes om culinaire souvenirs te vinden. Janny en Andrés avonturen zijn vanaf maandag 23 augustus te zien rond 21.25 uur bij MAX op NPO 1.


De Kijkcijfers Klassiekers met Kleinsma
5 juli 2021


De Kijkcijfers van Klassiekers met Kleinsma (4-7-2021)
Kijkcijfers: 972.000 kijkers Gem. kijkers 1.909.000 Tot. kijkers kdh 6,0 % - madl: 22,0 )


Simone Kleinsma ontvangt André van Duin. Samen bespreken ze de allermooiste liedjes uit de grote kleinkunst-schatkist die Nederland rijk is.



Klassiekers met Kleinsma
2 juli 2021


Simone Kleinsma ontvangt André van Duin. Samen bespreken ze de allermooiste liedjes uit de grote kleinkunst-schatkist die Nederland rijk is.

André van Duin laat zijn keuzes horen uit het rijke archief van de Nederlandse kleinkunst. Welke liedjes vindt hij mooi, waardoor wordt hij geraakt en om welk liedje moet hij smakelijk lachen? André vertelt het aan Simone in een uitgebreid, intiem gesprek.

Klassiekers met Kleinsma
Zo 4 jul 21:20 - Seizoen 1 Afl. 4 - André van Duin



Gewoon André: biografie André van Duin
26 juni 2021


“Aan de vooravond van André van Duins 75ste verjaardag verschijnt zijn geautoriseerde biografie Gewoon André. In vele, lange ongedwongen gesprekken met André, zijn dierbaren, vrienden, bekenden en vakbroeders duikt Bert Kuizenga in de recente geschiedenis van de artiest. In de periode waarin alles wat André aanraakte, veranderde in goud, maar hij ook de liefde van zijn leven verloor.

Moest hij voorheen vooral gewoon grappig zijn, een komisch hoedje opzetten en een gekke bek trekken. Nu ontroert hij Matthijs van Nieuwkerk tot tranen aan toe met een prachtige Nederlandse vertaling van La Bohème, is het publiek direct fan van zijn vertolking van Evert Duiker in Het geheime dagboek van Hendrik Groen en is heel Nederland diep onder de indruk van zijn prachtige 4 mei-speech op de Dam. Waar komt deze ommezwaai vandaan?

Iedereen kent André van Duin. Maar wie kent hem nou echt? In de media is in al die jaren geen onvertogen woord over hem gevallen. Geen schandalen en nauwelijks persoonlijke diepte-interviews. De André die wij kennen, is de André die André laat zien. Aan de hand van vele lange ongedwongen gesprekken haalt Bert Huizenga de echte André naar boven. Bert heeft humor, empathie, kan goed luisteren en het belangrijkst: André kent hem, waardoor zijn voet van de rem gaat. Het duo laat Andrés recente verleden de revue passeren. Van zijn recente successen in het theater en op tv en het plezier in zijn eigen bar thuis tot het overlijden van zijn man Martin en zijn eigen darmkankerdiagnose, die hij moedwillig stil hield. En hoe hij toch weer doorgaat en het leven leeft.

Bert geeft André in zijn schrijfstijl alle ruimte die hij verdient. Je leest Andrés woorden, doorspekt met Andrés emoties. Je proeft de verbazing tussen de regels door, voelt zijn intense verdriet en hoort ook de pret met dat typische lachje dat we zo goed van hem kennen. En tussendoor gooit Bert er zijn eigen sausje bij (niet eroverheen, maar ernaast) en vraagt hij bekenden van André naar hún kijk op de man en de artiest.”

Met bijdragen van Mark Rutte, Matthijs van Nieuwkerk, Youp van ’t Hek, Joke Bruijs, Jan Slagter, Ron Brandsteder, Kees Hulst, Cornald Maas, Joop van den Ende, Frans Mulder, Caroline Tensen, Freek de Jonge, Danny Vera.

Verschijnt in oktober bij FC Klap.


Handen aan het bed!
4 juni 2021

Op vrijdag 4 juni nam André van Duin het eerste exemplaar in ontvangst van het boek: Handen aan het bed! – De belevenissen van een vrijwilliger in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis.
Auteur Henk Eising schrijft op geheel eigen wijze over zijn ervaringen als vrijwilliger patiëntenvervoer in het Antoni van Leeuwenhoek. De volledige netto opbrengst van het boek komt ten goede aan de AVL Foundation.

Lang hoefde van Duin niet na te denken om dit “mooie, sympathieke initiatief” van zijn steun te voorzien. Ondanks de rampspoed die hem en zijn partner de afgelopen jaren overkwam, draagt hij het AVL en zijn mensen een warm hart toe en hoopt hij met zijn medewerking een boost aan de verkoop van het boek te kunnen geven.

Het boek 'Handen aan het bed!'
In Handen aan het bed! geeft Henk Eising een uniek, maar ook hartverwarmend kijkje achter de muren van het ziekenhuis. Samen met zijn collega’s vervoert hij patiënten van de verpleegafdeling naar onderzoeks- en behandelkamers. Daarmee nemen ze veel werk uit handen van het ziekenhuispersoneel.
Dagelijks hebben de vrijwilligers letterlijk de handen aan het bed en ondervond Eising dat er onderweg vaak mooie, ontroerende, tragische, maar ook vrolijke en zelfs hilarische gesprekken ontstaan. Humor blijkt namelijk een belangrijke bondgenoot te zijn van mensen in nood.
Het boek bevat korte verhalen over indringende, ontroerende en grappige momenten die onderweg plaatsvinden. Een boek vol met opmerkelijke levensverhalen en bijzondere mensen. Tevens bevat het portretjes van een aantal collega vrijwilligers. Wie zijn het, wat is hun motivatie en wat doet het met ze.

Klassiekers met Kleinsma
22 mei 2021

Simone Kleinsma presenteert Klassiekers met Kleinsma voor MAX. In het programma staan de parels uit de Nederlandse kleinkunst centraal. Elke week ontvangt Simone een collega uit haar vakgebied en samen bespreken ze de mooiste liedjes uit de grote kleinkunst-schatkist die Nederland rijk is.

In een intieme studiosetting praat Simone Kleinsma met haar gasten over fragmenten uit de Nederlandse kleinkunst. Wat maakt de liedjes zo mooi, goed of ontroerend en waarom weten ze te raken? Mooie archiefbeelden worden op speelse wijze uit- en afgewisseld. Daarbij mogen anekdotes over nummers, schrijvers en uitvoerders niet ontbreken. In Klassiekers met Kleinsma worden verschillende klassiekers eens grondig afgestoft. Een aantal wordt, in een nieuwe uitvoering, ten gehore gebracht met behulp van een 6-koppige band onder leiding van Bernd van den Bos.

In deze reeks staan André van Duin, Jörgen Raymann, Brigitte Kaandorp, Jenny Arean, Stef Bos en Paul de Leeuw centraal.




Klik hier voor Klassiekers met Kleinsma

André in Blauw Bloed
8 mei 2021

Zaterdag komt Blauw Bloed vanuit Amsterdam. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima stonden ook dit jaar tijdens de Nationale Dodenherdenking op een vrijwel lege Dam. De jaarlijkse 4 mei-toespraak werd deze keer verzorgd door André van Duin, die opgroeide in het naoorlogse Rotterdam. Hij volgde daarmee koning Willem-Alexander op, die vorig jaar sprak tijdens de landelijke herdenking van alle oorlogsslachtoffers. Presentator Jeroen Snel blikt samen met Van Duin terug op deze bijzondere avond. Hoe heeft hij het ervaren?

Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven waren dinsdagavond bij de herdenking op het Militair Ereveld Grebbeberg in Rhenen. Ook hun zoon prins Pieter-Christiaan woonde de plechtigheid bij.

De dag voor Dodenherdenking bezocht prinses Margriet op de Canadese militaire erebegraafplaats in Groesbeek de tijdelijke expositie 'Faces of Groesbeek'. Bij de graven van ruim 1500 soldaten is een foto geplaatst en van zo'n 400 van hen is ook het levensverhaal opgetekend.

Máxima 50 jaar
Over een aantal dagen viert koningin Máxima haar vijftigste verjaardag. Al twintig jaar steelt ze de harten van vele Nederlanders. Wat is nu precies de charme van Máxima? We vragen het aan Miluska van ’t Lam, hoofdredacteur van Harper’s Bazaar.

Ook spreken we met tv-presentatrice Dionne Stax. Zij reisde voor haar nieuwe serie 'Dionne Dichtbij: Máxima' de wereld over voor een uniek portret over het leven van onze koningin.

Je ziet dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland zaterdag 8 mei om 19:50 uur op NPO 2.


Dit is een plek om lief te hebben
6 mei 2021

Klik hier voor de tekst van het liedje Dit is een plek om lief te hebben

1,3 miljoen kijkers zien André van Duin: ‘Hij stijgt boven zijn tijd uit’
6 mei 2021

André van Duin (74) heeft gisteravond flinke indruk gemaakt bij het 5 mei-concert vanuit het Koninklijk Theater Carré, dat door bijna 1,3 miljoen mensen is bekeken.
Net als dinsdag, toen hij een toespraak hield bij de Dodenherdenking op de Dam, moest menig kijker een traan wegpinken.

,,Hij vertelde een indrukwekkend verhaal op de Dam’’, begon Stef Bos, die gisteravond presenteerde, zijn aankondiging. ,,In elk land en in elke tijd zijn er mensen die boven hun tijd uitstijgen. Die niet deel zijn van een voor of een tegen, die boven elke twijfel verheven zijn.’’

De woorden gingen over Van Duin, die net als hij werd opgevoed door ouders die de Tweede Wereldoorlog hadden meegemaakt en erover vertelden. ,,Wij herinneren ons dingen die we nooit hebben gezien’’, zei Stef Bos daarover. ,,Ze hebben ons ook de liefde voor dit land bijgebracht. Zij kunnen hun verhaal niet meer vertellen, dus is het nu aan ons.’’

Van Duin deed dat met het toepasselijke lied Dit is een plek om lief te hebben, oorspronkelijk van Toon Hermans. Op Twitter, waar de uitzending van NPO 1 al snel trending topic was, klonken lovende reacties.
‘Deze man kan een verhaal vertellen, gisteren en vandaag’, reageerde iemand bijvoorbeeld.




Toespraak 4 mei 2021
6 mei 2021

Klik hier voor de Toespaak tekst van André van Duin Toespaak Tekst


André van Duin maakt indruk met toespraak op de Dam
5 mei 2021

Nederland was dinsdagavond weer twee minuten stil voor iedereen die is omgekomen in de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogssituaties en vredesoperaties. Even na achten hield André van Duin op de Dam in Amsterdam zijn toespraak.

Van Duin sprak zijn dankbaarheid uit over dat hij in vrijheid kan leven. Ondanks de coronamaatregelen, vieren we onze vrijheid, zei de komiek in zijn toespraak. Van Duin sprak zijn dankbaarheid uit over dat hij in vrijheid kan leven. Ondanks de coronamaatregelen, vieren we onze vrijheid, zei de komiek in zijn toespraak.

De speech maakte een diepe indruk bij een hoop kijkers. „Wat kan André van Duin prachtig vertellen”, „Wat een enorm indrukwekkende speech” en „Zeer ontroerend”, klinkt het onder andere op Twitter.


Beau
4 mei 2021

Dinsdag in Beau: André van Duin over Nationale Dodenherdenking op een lege Dam

DE GASTEN BIJ BEAU VAN DINSDAG 4 MEI
In december vorig jaar ging de Slag om de Schelde in première, maar door de coronamaatregelen is de film nog steeds niet in de bioscoop te zien geweest. Vanavond schuiven producenten Alain de Levita en Mark van Eeuwen aan bij Beau.

Op een nagenoeg lege Dam houdt André van Duin vanavond de Nationale Dodenherdenking-toespraak en de 19-jarige Amara van der Elst de literaire voordracht. Samen met Gerdi Verbeet, voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, praten we na.

Hij heeft het opnieuw bewezen: Kiran Badloe is de koning van de surfplank. In Càdiz behaalde hij voor de derde keer op rij de wereldtitel. Is die gouden plak op de Olympische Spelen nu slechts nog een kwestie van tijd? Vanavond schuift hij aan bij Beau.

In december vorig jaar ging de Slag om de Schelde in première, maar door alle coronamaatregelen is de film nog niet in de bioscoop te zien geweest. Vanavond schuiven acteurs Gijs Blom en Susan Radder aan bij Beau.


RTL 4 - 22:10


De Nationale Dodenherdenking
4 mei 2021

André van Duin maakte vanavond indruk met zijn toespraak tijdens de Nationale Dodenherdenking. Op de Dam in Amsterdam sprak hij zijn dankbaarheid uit over het feit dat hij in vrijheid kan leven. , ,Ondanks de coronamaatregelen, vieren we onze vrijheid’’, zei hij. ,,Ik ook. Maar ik doe dat wel in de overtuiging dat ook ik verantwoordelijk ben om die vrijheid van ons door te geven aan de nieuwe generatie. Want, het is al vaak gezegd, vrijheid is niet vanzelfsprekend.”

De presentator en komiek, geboren in 1947, groeide op tussen de puinhopen van het tijdens de Tweede Wereldoorlog platgebombardeerde Rotterdam. Hij vertelde over zijn vader, die in de oorlog werd opgepakt en per trein naar Duitsland werd gedeporteerd. ,,Wat hij daar precies heeft gedaan en welke ontberingen hij moest doorstaan, heeft ie nooit iets over verteld. Als ik er wel eens naar vroeg zei hij altijd: ‘Dat wil je niet weten, jongen’. Hij had het overleefd. Maar je moest niet vragen hoe.”

Volgens Van Duin werd thuis amper over de oorlog gesproken. Pas op de lagere school hoorde hij erover. ,,Hoeveel doden er waren gevallen, honderdduizenden doden.”

Homomonument
Van Duin woont inmiddels ruim dertig jaar in Amsterdam en herdenkt normaal gesproken bij het Homomonument op de Westermarkt. ,,Het feit dat wij in Nederland sinds 1987, als eersten in de wereld, zo’n monument hebben, tekent onze vrijheid. De vrijheid dat iedereen hier zichzelf mag zijn. Zonder dat iemand anders daar wat van zegt. De Nederlandse grondwet ademt verdraagzaamheid en tolerantie. Je kunt hier over het algemeen doen en laten wat je wilt en zeggen wat je wilt. Je bent hier vrij. Vrij met de oorlog als het negatief, van de kleurenfoto van de vrede.”

De speech werd met groot enthousiasme ontvangen. Zo reageerde Claudia de Breij: ‘André van Duin kan je dus óók nog laten huilen.’ Ook politiek Den Haag was lovend over de woorden van Van Duin. Zo schrijft Fleur Agema van de PVV: ‘Wat een prachtig, waardig en gewoon verhaal!’ En Rob Jetten van D66: ‘Mooie en ontroerende woorden van André van Duin tijdens de Nationale Herdenking.’
Ook vakgenoot Jochem Myjer is onder de indruk van Van Duin. Hij noemt hem ‘de grootst levende Nederlander'. De verwijzing van de komiek naar het homomonument en de kus voor zijn overleden man Martin zorgen voor ontroering. Cornald Maas noemt Van Duin ‘een lichtpunt in duistere tijden'.

Vanwege het koude en slechte weer had Van Duin zich extra goed voorbereid. Zo had hij zijn speech geplastificeerd voor het geval het zou regenen en had hij een elektrische bodywarmer aan om zich warm te houden, vertelde hij eerder dinsdag op NPO Radio 2.


Goedemorgen Nederland
4 mei 2021

Goedemorgen Nederland sprak met André van Duin over zijn toesprak op de Dam in Amsterdam
André van Duin wil tijdens de Nationale Dodenherdenking stilstaan bij slachtoffers van oorlogsgeweld en bij vrijheid. De cabaretier en programmamaker houdt vanavond een toespraak op De Dam in Amsterdam. “Ik kom uit Rotterdam, dus ik spreek over hoe het daar geweest is”, licht hij een tipje van de sluier in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

“Ik ben natuurlijk van na de oorlog, dus ik moet het ook hebben van de overlevering”, gaat Van Duin verder.

Hij vindt het belangrijk om stil te staan bij de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog, maar ook bij vrijheid. “Sinds ik leef is er geen oorlog geweest in dit land. Dat is heel bijzonder. Zo’n lange periode is het geloof ik nog nooit geen oorlog geweest. Als je ’s avonds naar het journaal kijkt en je ziet hoeveel ellende er is in de wereld, mag je heel dankbaar zijn dat je in Nederland woont.”

Van Duin is tevreden over zijn toespraak, maar wel zenuwachtig voor het moment suprême. “Het is een dag waar iedereen een speciaal gevoel bij heeft. Als je dan zo in het middelpunt komt te staan met je toespraak… Daar ben ik toch wel nerveus voor”, besluit hij.

Omroep: WNF - NPO 1

kijkcijfers Tijd voor Max
4 Mei 2021

De Kijkcijfers van Tijd voor Max (3-4-2021)
Kijkcijfers: 530.000 kijkers Gem. kijkers 946.000 Tot. kijkers kdh 3,3 % - madl: 32,8 )



Tijd voor MAX
3 mei 2021

Maandag 3 mei 2021 zijn te gast: André van Duin, Marion Pauw, Jeroen Wollaars, Aglaia Bouma en Patricia van Haastrecht.

Op dinsdag 4 mei zal André van Duin bij de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam een toespraak houden.

Schrijfster Marion Pauw komt vertellen over haar bijzondere thriller Vogeleiland, een boek over vrijheid, natuur, liefde en onverwerkt verdriet.

Voor insectenliefhebber Aglaia Bouma is de mooiste tijd van het jaar aangebroken. Veel insecten ontwaken uit hun winterslaap.

Jeroen Wollaars presenteert het programma rondom de 5 mei-lezing, dit jaar uitgesproken door Angela Merkel via een live-verbinding vanuit Berlijn.

En Patricia van Haastrecht komt optreden!

Tijd voor MAX
vrijdag 3 mei 2021
Presentatie: Sybrand Niessen, Martine van Os
17:10-17:50 - NPO 1 - 40 min



André van Duin zingt tijdens 5 mei concert
1 Mei 2021

Ook dit jaar is er een Bevrijdingsdag op de Amstel in Amsterdam, voor Koninklijk Theater Carré.
Door de coronamaatregelen vindt het concert ook dit jaar niet buiten plaats maar binnen in het theater plaats.
Vanuit de grote zaal verzorgen het Metropole Orkest, onder leiding van Miho Hazama, de diverse artiesten deze feestelijk programma.
Het concert wordt live uitgezonden door de NOS op NPO 1, om 21:00-22:10

In het Programma van dit jaar (2021) zijn te zien en te horen.
Stef Bos, Maan, André van Duin, Laetitia Gerards, Claudia de Breij, Shary-An, Hanin, ZO! Gospel Choir, ISH Dance Collective en het Metropole Orkest treden dit jaar op tijdens het 5 mei-concert vanuit Koninklijk Theater Carré.

Zanger Stef Bos zorgt voor de verbinding tussen de verschillende onderdelen van het programma. “Door de avond heen vertel ik persoonlijke anekdotes die het idee van vrijheid voor iedereen tastbaar maken. Want zoals mijn vader mij ooit leerde: ‘We mogen nooit vergeten dat vrijheid ons hoogste goed is’.”

Het Programma
Nieuwe Held – Proloog

Opening Bevrijdingsconcert 2021 – Metropole Orkest
Niemandsland – Stef Bos
Feeling good – Laetitia Gerards
Bright Lights and Jubilatons – Metropole Orkest
Nog even niet – Maan
Inevitable Desire – ISH Dance Collective, Laetitia Gerards
Dit is een plek om lief te hebben – André van Duin
Alles wat onhaalbaar lijkt – Stef Bos
Yo soy Maria – Laetitia Gerards
Ain’t Got No – Shary-An
Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij
Introductie – Imagine – Stil In Mij – Hanin en Maan
Ketosis – Metropole Orkest
Ik zal er voor je zijn – Shary-An en Claudia de Breij
Dreamer – ZO! Gospel Choir
Daarom zijn we vrij – Stef Bos
We’ll Meet Again – Alle solisten


André van Duin heeft 4 mei-toespraak al af
27 April 2021

De toespraak die André van Duin volgende week uitspreekt tijdens de Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam ligt al klaar. „Ik heb hem al af”, zei de presentator dinsdag in de MAX Koningsdagspecial op NPO 1.

André twijfelde naar eigen zeggen geen moment toen hij werd gevraagd. „Het is natuurlijk een geweldige eer. Of het wordt je nooit gevraagd of één keer in je leven en in mijn geval één keer in m’n leven, dus ik dacht dat moet ik doen.” De organisatie wilde „iemand die een breed publiek aanspreekt.” „Vorig jaar deed de koning het. Wie moet je dan nog vragen? Dan kom je bij mij terecht natuurlijk”, grapte André in de uitzending. „Ik heb het met liefde aanvaard. Het is natuurlijk heel spannend. Je staat daar op een vrijwel lege Dam maar ik kijk er toch wel naar uit.” Eerder liet André al doorschemeren dat hij in zijn toespraak onder meer het coronavirus en de vrijheid van homoseksuele mensen aan bod wil laten komen.


MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk
27 April 2021

André van Duin is te gast in MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk

In deze feestelijk uitzending interviewt Jan Slagter verschillende leuke gasten en wordt er natuurlijk gepraat over deze Koningsdag en alle bijbehorende feestelijkheden.

Omroep Max - NPO 1 -13:30 - 15:00

NH Radio speelt bingo op Koningsdag
27 April 2021

om Koningsdag toch niet zomaar voorbij te laten gaan, wordt er de 27ste bingo gespeeld op NH Radio. André van Duin, Henny Huisman en Imanuelle Grives trekken de ballen!

"Met die kaart speel je drie keer, dus met diezelfde kaart heb je drie keer kans op bingo", vertelt June. En er zijn verschillende prijzen te winnen. "We hebben kleine prijzen voor 'regelbingo' en grotere prijzen voor de hele kaart. Ik hoop nog dat er een trainingpak te winnen is", zegt ze. "Dat hoort er gewoon helemaal bij!"

Wie denkt bingo te hebben, moet een foto van de kaart appen naar de studio. Dan kunnen ze worden gebeld, maar als de bingo niet goed is, moeten mensen een liedje zingen op de radio.

"Als het een groot succes wordt, hoop ik dat we het vaker kunnen spelen op de radio!", zegt June. "Het is toch geweldig."

Bingokaarten kunnen aangevraagd worden via bingo@nhradio.nl. Er kan één kaart worden aangevraagd per mailadres. De bingo wordt gespeeld op 27 april op de volgende tijden in June tot Twaalf, van 11.00 tot 12.00 uur, Lunchroom, van 14.00 tot 15.00 en in Spitstijd van 16.00 tot 17.00.

Je kan ook de uitzending bekijken op tv Noord-Holland.


Open kaart
21 April 2021

André van Duin is te gast in Open Kaart van You Tuber Robbert Rodenburg

Andre van Duin (74) gaat inmiddels anderhalf jaar door het leven zonder zijn grote liefde Martin. En dat doet nog iedere dag zeer. In een nieuwe aflevering van 'Open Kaart' van YouTuber Robbert Rodenburg (21) vertelt de cabaretier openhartig over het grote gemis. 'Open Kaart' is te zien op het YouTube-kanaal van Robbert.


Bekend in de buurt
20 April 2021

In de rubriek van Shownieuws ‘Bekend In De Buurt’ (online) gaat verslaggever Thom Goderie deze week langs bij een bijzondere man: André van Duin. In zijn Amsterdamse grachtenpand is hij zeer openhartig over de afgelopen twee zware jaren. Hij geeft een rondleiding in zijn privébar aan huis en hij vertelt over een druk jaar vol mooie projecten dat hem te wachten staat.

Het overlijden van zijn man Martin Elferink, de coronapandemie en de diagnose darmkanker: André van Duin heeft geen makkelijke tijd achter de rug. Toch gaat hij de toekomst heel positief tegemoet. Zijn agenda staat vol met mooie nieuwe programma’s en ook krijgt André de grote eer om te speechen op de Dam op 4 mei.

André vertelt: ‘’Ik heb bijna twee jaar narigheid gehad, komend jaar biedt hopelijk meer afleiding met leuke dingen en dan hoop ik ook de humor voor mezelf weer terug te vinden. Die was ik wel een beetje kwijt. Het gemis van Martin zal altijd blijven, maar alles wat daaromheen gebeurd zorgt toch dat ik wel weer een leuk leven kan leiden, hoop ik.’’

Keur in de middag
17 April 2021

Deze zaterdag 17e april 2021, is een uur lang te gast, de liefste en grootste artiest van Nederland Andre van Duin.
Eddy Keur in de Middag bij Radio Noord Holland van 12:00-15:00
Andre is te gast van 14:00-15:00

Je kan ook de uitzending bekijken op tv Noord-Holland


Theater Maas
14 April 2021

De Kijkcijfers van Theater Maas (13-4-2021)
Kijkcijfers: 334.000 kijkers Gem. kijkers 488.000 Tot. kijkers kdh 2,1 % - madl: 6,2 )



Kleine Jongen
2 Maart 2021

Andre van Duin is te zien in "Kleine Jongen" (het echte leven van André Hazes te zien). De zanger (Andre Hazes) zou dit jaar 70 jaar zijn geworden.
In de serie ( 4 afleveringen:) wordt aan de hand met niet eerder uitgezonden beeldmateriaal en persoonlijke verhalen van collega's annekdotes verteld over het leven van Hazes. met o.a zijn vrouw Rachel, André van Duin, Ron Brandsteder, Simone Kleinsma, ect In deze serie wordt dieper ingegaan op het unieke talent van deze zanger en krijgt de kijker een kijkje in het turbulente leven van Hazes


Theater Maas
13 April 2021

Vanavond is André te zien bij Cornald Maas in Theater Maas
Cornald Maas gidst de kijker samen met André van Duin door de agenda’s van de theaters en toneel- en muziekgezelschappen. Op welke voorstellingen en concerten kunnen we ons straks verheugen?



Theater Maas
dinsdag 13 februari 2021
presentatie: Cornald Maas
AVROTROS - NPO 2


Darmkankermaand van start met oproep van André van Duin
2 Maart 2021

De Maag Lever Darm Stichting en Stichting Darmkanker maken zich zorgen over de daling van het aantal diagnoses darmkanker als gevolg van de Corona-crisis.
Aan het begin van Darmkankermaand maart roepen zij, samen met ex-patiënt André van Duin en bestuursvoorzitter Erasmus MC Ernst Kuipers, iedereen op extra alert te zijn op de alarmsignalen van darmkanker en met klachten naar de huisarts te gaan. Hoe eerder darmkanker wordt ontdekt, hoe groter de kans op genezing.


Animal Crackers
26 Februari 2021

Er komt waarschijnlijk een nieuwe seizoen van Animal Crackers bij omroep Max

Later meer informatie

Speciale jubileumeditie van Heel Holland Bakt,
26 Februari 2021

Er komt een speciale jubileumeditie van Heel Holland Bakt, vertelt presentator André van Duin in Troost TV. In de speciale reeks zullen de beste deelnemers uit eerdere seizoenen het tegen elkaar opnemen.

Er zijn inmiddels acht reeksen van het populaire bakprogramma uitgezonden. De tiende zal daarom een speciale zijn, vertelt de komiek. "De beste bakkers van de afgelopen jaren komen langs voor een hele serie."

Het is nog niet bekend of daarin alleen oud-winnaars te zien zijn, of ook andere deelnemers. Omroep MAX laat desgevraagd weten dat over de inhoud en de uitzenddatum nog niets bekend is.

Volgens Van Duin volgt er naast een regulier seizoen ook nog een nieuwe reeks van Heel Holland Bakt Kids.


Paul Haenen in gesprek met André van Duin
26 Februari 2021

Paul Haenen heeft voor zijn online serie Troost TV, André van Duin uitgebreid geïnterviewd.
Het interview was dinsdag live te zien op het Youtube-kanaal van het Betty Asfalt Complex.
De aanleiding van het gesprek was zijn optreden in het TV programma Matthijs gaat door, van Matthijs van Nieuwkerk.


kijkcijfers Tijd voor Max
24 Februari 2021

De Kijkcijfers van Tijd voor Max (23-2-2021)
Kijkcijfers: 678.000 kijkers Gem. kijkers 1.303.000 Tot. kijkers kdh 4,2 % - madl: 35,5 )



Andre te gast bij Tijd voor Max
23 Februari 2021


Vandaag 23-32-2021, Zijn te gast: André van Duin, Charlotte Kleyn, Kees van der Staaij en Hella van der Wijst.

In aanloop naar de verkiezingen ontvangen we in Tijd voor MAX de lijsttrekkers van alle zittende partijen. Vandaag is dat Kees van der Staaij van de SGP.

André van Duin heeft een nieuw lied uitgebracht. Het is een ode aan zijn echtgenoot Martin, die een jaar geleden overleed. Danny Vera componeerde het lied 'Voor Altijd'.

Hella van der Wijst komt vertellen over haar boek De kracht van samen - Kroniek van een crisis. Is het toeval dat juist de dorpen met een grote sociale samenhang zo hard zijn getroffen door het coronavirus? Met deze vraag in het achterhoofd schreef ze het boek.

Dinsdag 23 februari 2021 - 17:05 uur - NPO 1.

Voor Altijd
21 Februari 2021



Klik hier voor de songtekst voor altijd

kijkcijfers Matthijs Gaat Door
21 Februari 2021


De Kijkcijfers van Matthijs gaat door van zaterdag 20-2-2021
1.546.000 Gem. kijkers 2.919.000 Tot. kijkers kdh 9,6 % - madl: 24,9)

Matthijs Gaat Door ziet om in verwondering. Met humor, muziek en andere verrassingen. En stelt af en toe orde op zaken door wat prijsjes uit te reiken.
Gasten: o.a. ndré van Duin, Danny Vera,
Danny Vera en André van Duin zingen 'Voor Altijd', de nieuwe single van André van Duin. Verder, Dieuwertje Blok en Glodi Lugungu vertellen waar zij vrolijk van worden. Marte Röling is Forever Young, en Paul de Leeuw komt met een verrassende uitvoering van Billy Joel's 'Piano Man'.


André van Duin jarig
20 Februari 2021


Vandaag, 20 februari, is André van Duin jarig Hij wordt 74 jaar.

kijkcijfers Jinek
20 Februari 2021


De Kijkcijfers van Jinek van 19-2-2021
Kijkcijfers: 1.392.000 kijkers Gem. kijkers 3.026.000 Tot. kijkers kdh 8,6 % - madl: 28,0 )



Jinek
19 Februari 2021
Vanavond te gast bij Jinek
André van Duin spreekt op 4 mei op de Dam in Amsterdam tijdens de Dodenherdenking. Schrijver Roxane van Iperen neemt de literaire voordracht in de Nieuwe Kerk voor haar rekening. Voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei Gerdi Verbeet vertelt hoe de Dodenherdenking er dit jaar gaat uitzien.

Het was een onrustige politieke week. Het begon met gesteggel in de rechtbank over de avondklok, en dan kwam er ook nog eens een schaatsende Wopke Hoekstra overheen. Peter R. de Vries en Wouter de Winther zijn te gast om erover te praten.

Vorige week konden we nog schaatsen, en deze week komt de lente eraan. Hoe kan het zo snel gaan? Meteoroloog Amara Onwuka komt met alle antwoorden.

Een kleine maand en dan is het zover: de Tweede Kamerverkiezingingen komen eraan. Cabaretier Martijn Koning schuift aan bij Jinek om de meest opvallende verkiezingsspotjes met ons door te nemen.

Jinek is een Dagelijkse talkshow waarin Eva Jinek met de hoofdrolspelers uit de actualiteit het gesprek van de dag voert. Journalistiek, scherp, onderhoudend en over onderwerpen uit de media, cultuur, sport en maatschappij.


André van Duin houdt toespraak bij Nationale Herdenking
19 Februari 2021


André van Duin zal dit jaar bij de Nationale Herdenking op de Dam een toespraak houden. Dat heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei bekendgemaakt.

"Van Duin groeide op tussen de puinhopen van het gebombardeerde Rotterdam", zo licht het Nationaal Comité de keuze voor de presentator en komiek toe. Van Duins vader werd tijdens de Tweede Wereldoorlog tewerkgesteld in Duitsland.

Voorzitter Gerdi Verbeet zegt dat het belangrijk is dat een figuur als André van Duin, die "geliefd is in de huiskamer", vertelt wat de oorlogsperiode voor hem betekent. De 4 mei-voordracht in de Nieuwe Kerk in Amsterdam is dit jaar in handen van auteur Roxane van Iperen.

Volle of lege Dam?
Welke vorm de dodenherdenking dit jaar krijgt, is overigens nog onduidelijk. Het Nationaal Comité gaat bij de voorbereidingen uit van verschillende scenario's. Mogelijk kunnen oorlogsgetroffenen en nabestaanden dit jaar wel bij de herdenking aanwezig zijn. Vorig jaar was dat vanwege de pandemie niet mogelijk; de Dam was toen nagenoeg leeg.

In het 'minimumscenario' mogen een beperkt aantal mensen aanwezig zijn. Maar ook in een ruimer scenario, schrijft het Comité, zal het een herdenking worden waar mensen persoonlijk voor worden uitgenodigd. Koning Willem-Alexander zal dit jaar geen toespraak houden: vorig jaar nam hij in het kader van 75 jaar vrijheid zelf het woord.

Ook de festiviteiten op Bevrijdingsdag worden dit jaar aangepast vanwege de coronacrisis. Het 5 mei-concert vindt ook dit jaar in theater Carré plaats, in plaats van buiten op de Amstel. Festivals worden via livestreams gehouden.

Singel: Voor Altijd
18 Februari 2021


André van Duin brengt deze week het nummer Voor Altijd uit, een eerbetoon aan zijn in januari 2020 overleden echtgenoot Martin Elferink. Danny Vera schreef de muziek en Van Duin maakte er vervolgens een tekst bij. Danny Vera en Andre van Duin zullen Voor Altijd zaterdag tijdens Matthijs Draait Door samen ten gehore brengen. De opbrengsten van de single zullen ten goede komen aan KWF Kankerbestrijding.
De singel is te koop op 22/4/2021

Het programma Matthijs gaat door is te zien op Zaterdag 20 februari, NPO1 om 21.40 uur

Singel: Voor Altijd
18 Februari 2021


André van Duin brengt deze week het nummer Voor Altijd uit, een eerbetoon aan zijn in januari 2020 overleden echtgenoot Martin Elferink. Danny Vera schreef de muziek en Van Duin maakte er vervolgens een tekst bij.
Vera schreef de muziek en dacht hierbij gelijk aan Van Duin. "Die zou dit zo mooi kunnen zingen", aldus de Roller Coaster-zanger.
Van Duin kon zich hierin vinden en schreef vervolgens een tekst met hierin een persoonlijk verhaal over liefde, gemis en afscheid. Het liedje is een ode aan Elferink en hun leven samen.
Vera en Van Duin zullen Voor Altijd zaterdag tijdens Matthijs Draait Door samen ten gehore brengen. De opbrengsten van de single zullen ten goede komen aan KWF Kankerbestrijding.


Het programma Matthijs gaat door is te zien op Zaterdag 20 februari, NPO1 om 21.40 uur

De Kijkcijfers Doorbakken
18 Februari 2021


De Kijkcijfers van Doorbakken van 17-2-2021
1.567.000 Gem. kijkers 2.094.000 Tot. kijkers kdh 9,5 % - madl: 26,5)



De Kijkcijfers Heel Holland Bakt
15 Februari 2021


De Kijkcijfers van heel holland Bakt van 14-2-2021
Kijkcijfers: 3.771.000 kijkers Gem. kijkers 4.497.000 Tot. kijkers kdh 23,4 % - madl: 48,3 )



De Grote Kleine Treinen Competitie
14 Februari 2021


André van Duin presenteert De Grote Kleine Treinen Competitie

0mroep MAX gaat in het najaar van 2021 op zoek naar de beste modeltreinbouwer van Nederland in het nieuwe NPO 1-programma De Grote Kleine Treinen Competitie. Het is een productie van Concept Street.

Omroep MAX heeft inmiddels bekend gemaakt dat André van Duin de serie gaat presenteren. In het programma strijden zes modeltreinbouwers met hun teams tegen elkaar. Elke aflevering moet er, aan de hand van een thema, binnen enkele dagen een compleet nieuwe wereld gecreëerd worden. De tijdsdruk, het samenwerken en het in elkaar schuiven van de verschillende onderdelen van de modelspoorbaan maken het elke aflevering weer spannend: doen de lichtjes het, werken de technische onderdelen en blijft de trein rijden? Wie combineert creativiteit het beste met techniek?

The Great Model Railway Challenge
De Grote Kleine Treinen Competitie is de Nederlandse variant van het succesvolle Britse format The Great Model Railway Challenge op Channel 5. Met al twee seizoenen en vele kijkers is het inmiddels een geliefd programma op de Britse televisie. Jong en oud zijn wekelijks gecharmeerd van de miniatuurwerelden die de deelnemers met veel precisie opbouwen.

Bron: Omroep MAX/BM


Theater Maas
13 Februari 2021



De theaters zijn nu nog dicht, maar ook in deze tijden wordt er door podiumkunstenaars veel moois gemaakt.
In het nieuwe, wekelijkse tv-programma Theater Maas gidst Cornald Maas de kijker samen met een bekende podiumkunstenaar door de agenda’s van de theaters en toneel- en muziekgezelschappen. Op welke voorstellingen en concerten kunnen we ons straks verheugen?
Cornald Maas spreekt hierover met – in volgorde van uitzending – Gijs Scholten van Aschat, Maike Meijer, Jacqueline Govaert, Ilse Warringa, Hadewych Minis, Simone Kleinsma, Pieter Derks en André van Duin. Musicals, monologen, muziektheater, klassiek en modern ballet, toneel, cabaret en opera; alles wordt behandeld.




Theater Maas
dinsdag 16 februari 2021
presentatie: Cornald Maas
AVROTROS - NPO 2
Klik hier voor Theater Maas



MAX PubQuiz
13 Februari 2021


De Kijkcijfers van MAX PubQuiz van 12-2-2021
Kijkcijfers: 1.443.000 kijkers Gem. kijkers 2.565.000 Tot. kijkers kdh 9,0 % - madl: 22,4)



Klik hier voor MAX PubQuiz



De Kijkcijfers Doorbakken
18 Februari 2021


De Kijkcijfers van Doorbakken van 17-2-2021
`1.567.000 Gem. kijkers 2.094.000 Tot. kijkers kdh 9,5 % - madl: 26,5)



Kijkcijfers Tijd voor MAX
13 Februari 2021


De Kijkcijfers van Tijd voor MAX van 12-2-2021
Kijkcijfers: 603.000 kijkers Gem. kijkers 1.137.000.000 Tot. kijkers kdh 3,7 % - madl: 12,8)



Tijd voor MAX
11 Februari 2021


Vrijdag 12 Februari 2021 zijn te gast: André van Duin, Dennis van Aarssen, Eef en Margriet, Liane den Haan, Sergio Vyent en Robèrt van Beckhoven.
André is Vrijdag te zien in de slotaflevering van de MAX PubQuiz. Ook kunnen we zondag genieten van de finale van Heel Holland Bakt. André schuift bij ons aan.

In het programma Lang Leve de Liefde nemen singles ruim de tijd om elkaar goed te leren kennen door minimaal 24 uur of maximaal 4 dagen met elkaar door te brengen in een appartement. Vanaf aanstaande maandag komt er zelfs een XL versie van het programma. En dat er ook echt liefde ontstaat in het programma, daar zijn Eef en Margiet het grote bewijs van. Beiden schuiven aan.

In aanloop naar de verkiezingen ontvangen we de lijsttrekkers van alle zittende partijen. Vandaag bij ons Liane den Haan, lijsttrekker van 50Plus.

First Dates presentator Sergio Vyent is te gast. We bespreken met hem de Valentijnsdates die gepland zijn in het programma First Dates en welke boeken voor hem belangrijk zijn.

Robèrt van Beckhoven doet de technische opdracht van Heel Holland Bakt vast voor.
Dennis van Aarssen treedt op.
Tijd voor MAX
vrijdag 12 februari 2021
Presentatie: Sybrand Niessen, Carrie ten Napel
17:10-17:50 - NPO 1 - 40 min



MAX PubQuiz
11 Februari 2021


Vrijdag is Andre van Duin de barman in MAX PubQuiz
De pubquiz blijft in Nederland razend populair. Ook in coronatijd wordt er door jong en oud veel online gespeeld. Vragen in MAX PubQuiz gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen: Wie is de meest succesvolle Olympiër aller tijden, hoeveel beschuit zit er in een bakkersdozijn, hoeveel gulden was een daalder ook alweer waard en in welk land bevindt zich de grootste vulkaan ter wereld?
Zes teams bestaande uit twee personen (uit hetzelfde huishouden) nemen het in MAX PubQuiz tegen elkaar op. In rondes van vier vragen wordt de kennis getest op het gebied van muziek, geschiedenis, sport en eten & drinken. En ook een puzzelronde ontbreekt niet. Hoe goed zijn de teams op elkaar ingespeeld?
MAX PubQuiz
vrijdag 12 februari 2021 is Andre van Duin de barman
Presentatie: Sybrand Niessen
vr 12 februari 2021 - 21:25 NPO 1 - 49 min



De Kijkcijfers Doorbakken
11 Februari 2021


De Kijkcijfers van Doorbakken van 10-2-2021
1.246.000 Gem. kijkers 1.750.000 Tot. kijkers kdh 7,7 % - madl: 19,1)



De Kijkcijfers Heel Holland Bakt
7 Februari 2021


De Kijkcijfers van heel holland Bakt van 7-2-2021
Kijkcijfers: 3.491.000 kijkers Gem. kijkers 4.331.000 Tot. kijkers kdh 21,7 % - madl: 43,4)



De Kijkcijfers Doorbakken
3 Februari 2021


De Kijkcijfers van Doorbakken van 4-2-2021
1.354.000 Gem. kijkers 2.016.000 Tot. kijkers kdh 8,4 % - madl: 24,1)



De Kijkcijfers Heel Holland Bakt
1 Februari 2021


De Kijkcijfers van heel holland Bakt van 31-1-2021
Kijkcijfers: 3.314.000 kijkers Gem. kijkers 4.402.000 Tot. kijkers kdh 21,8 % - madl: 45,0)



De Kijkcijfers Doorbakken
28 Januari 2021


De Kijkcijfers van Doorbakken van 27-1-2021
1.180.000 Gem. kijkers 1.671.000 Tot. kijkers kdh 7,3 % - madl: 20,1)



De Kijkcijfers Heel Holland Bakt
25 Januari 2021


De Kijkcijfers van heel holland Bakt van 24-1-2021
Kijkcijfers: 3.356.000 kijkers Gem. kijkers 4.491.000 Tot. kijkers kdh 20,8 % - madl: 43,6)



kijkcijfers Matthijs Gaat Door
24 Januari 2021


De Kijkcijfers van Matthijs gaat door van zaterdag 21-1-2021
1.384.000 Gem. kijkers 2.910.000 Tot. kijkers kdh 8,6 % - madl: 21,8)

Matthijs Gaat Door ziet om in verwondering. Met humor, muziek en andere verrassingen. En stelt af en toe orde op zaken door wat prijsjes uit te reiken.
Gasten:
André van Duin was ook een vaste gast bij De Wereld Draait Door, dus is een logische gast in zijn nieuwe programma.

Muziek
Huub van der Lubben, voorman van De Dijk.
Abbey Hoes, zangeres Romy Monteiro en saxofoniste Candy Dulfer.
Rutger Bregman kreeg de prijs voor het meest uitgeleende boek met zijn boek De Meeste Mensen Deugen. Hij is te gast.



Matthijs Gaat Door
22 Januari 2021


Matthijs Gaat Door ziet om in verwondering. Met humor, muziek en andere verrassingen. En stelt af en toe orde op zaken door wat prijsjes uit te reiken.
Zaterdagavond wordt de langverwachte tweede aflevering van "Matthijs gaat door"uitgezonden.
Matthijs ontvangt Andre van Duin en de aanwezige muzikanten brengen een ode aan David Bowie.

zaterdagavond 23 Januari 2021 - 21;40 - NPO 1 - BNNVARA

De Kijkcijfers Doorbakken
21 Januari 2021


De Kijkcijfers van Doorbakken van 20-1-2021
1.025.000 Gem. kijkers 1.555.000 Tot. kijkers kdh 6,4 % - madl: 17,2)



De Kijkcijfers Heel Holland Bakt
18 Januari 2021


De Kijkcijfers van heel holland Bakt van 17-1-2021
Kijkcijfers: 3.101,000 Gem. kijkers 4.035.000 Tot. kijkers kdh 19,2 % - madl: 41,3)



De Kijkcijfers Doorbakken
14 Januari 2021


De Kijkcijfers van Doorbakken van 13-1-2021
904.000 Gem. kijkers 1.367.000 Tot. kijkers kdh 5,6 % - madl: 15,4)



André’s geheimen
13 Januari 2021


Vijf maanden lang leefde André met een geheim. Er was bij hem darmkanker ontdekt. Na vier chemokuren te hebben ondergaan, werd hij vorige week opgenomen in het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) te Amsterdam, waar hij werd geopereerd. De operatie ie is goed verlopen maar het heeft er flink bij hem ingehakt, Òok omdat een jaar geleden Martin is overleden. precies op de dag dat Martin overleed kwam André weer thuis. Het gaat nu redelijk met André`, wel moet hij de komende paar maanden rustig aan doen.

André’s geheime gevecht in AVL
13 Januari 2021


André van Duin (73) heeft de afgelopen maanden in stilte een gevecht geleverd tegen darmkanker. Hij onderging daarvoor zowel chemokuren als een operatie in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam. Uitgerekend op de eerste sterfdag van zijn grote liefde, echtgenoot Martin Elferink die aan de ziekte overleed, doet André EXCLUSIEF zijn verhaal: „Het was een emotionele rit. Bij het verlaten van mijn huis schoot door mijn hoofd: zie ik dit weer terug?”

Die wens van de komiek is inmiddels verhoord. Hij is weer thuis, nadat bij de operatie de tumor met succes is verwijderd.

In Weekblad Privé dat vandaag verschijnt en inDe Telegraaf doet André exclusief zijn verhaal over de voor hem afgelopen, slopende maanden.


De Kijkcijfers Heel Holland Bakt
11 Januari 2021


De Kijkcijfers van heel holland Bakt van 10-1-2021
3.031,000 Gem. kijkers 3.904.000 Tot. kijkers kdh 18,8 % - madl: 40,0)



De Kijkcijfers Doorbakken
7 Januari 2021


De Kijkcijfers van Doorbakken van 6-1-2021
846,000 Gem. kijkers 1.640.000 Tot. kijkers kdh 5,3 % - madl: 14,0)



De Kijkcijfers van Heel Holland Bakt
28 December 2020


De Kijkcijfers van Heel Holland Bakt van 27-12-2020
2.385,000 Gem. kijkers 3.358.000 Tot. kijkers kdh 14,9 % - madl: 36,0)



3 Januari 2020
De Kijkcijfers van Heel Holland Bakt van 3 januari 2021 (2)
2.821,000 Gem. kijkers 3.493.000 Tot. kijkers kdh 17,6 % - madl: 40,3)


In deze aflevering:
Het thema van deze week is: Nieuwjaarsreceptie
De Eerste opdracht de signatuuropdracht: saucijzenbroodjes
De tweede opdracht is de technische opdracht: gelukskoekjes
De laatste opdracht is een taart: bubbeltaart

Meesterbakker van de week is Daniel
De afvaller van deze week is:Roelof